Category Archives: Uncategorized

Bookmarklet: Email friendly Assembla ticket list

Assembla is a great agile project management tool and bugtracker and stuff (stuff covers a lot in this case). We use it at Eksponent all the time.

If you are using it, you might get something out of the following. If not, you’re probably better off with some cute kittens on youtube.

I have created this simple bookmarklet that solves one of my assembla problems: It’s hard to get a ultra simple email-ready ticket list from a report.

Drag this link into your tool bar and click it when you’re looking at a ticket list.

I use this for easy pasting of tickets into emails to let customers know what they can test, what’s deployed to production and in similar situations.

RailsConf: Indtryk i punktform

Elevator To HellSå er jeg tilbage fra RailsConf.

Centrale opdagelser:

 • Behavior Driven Development (BDD) med RSpec skal prøves ordentligt. Det føles rigtigt på en eller anden måde, selvom rspecs DSL-design måske er lidt for magisk.
  - implementationen til .Net, NSpec, ser faktisk ikke helt sort på overfladen. Har ikke dog prøvet den.
 • Jeg har planlagt nogle seriøse forsøg med Rails deployet til JRuby/Glassfish
 • “Rails” og “Enterprise” optræder signifikant oftere i samme sætning. Hørte en mand fra IBM pushe Rails & DB2
 • Helvede ligger på 10. etage. Bevis.
 • Konferencer er mere opslidende end som så. JAOO aflyst. Må tage den næste år.
 • Modificerede en growl-hook til autotest så den ikke støjer så meget. Find den som pastie her.

Der er stadig ikke rigtigt internet på Amager, så jeg kommer kun op til overfladen en gang imellem og pipper.

Synkende skude

Sidste sang fra en døende civilisation. Eller bare sidste indlæg fra 2200.

I de sidste par uger har jeg konstateret at

 1. Jeg har reserveret et separat galdekammer i mit temperament til flyttekasser. JEG HADER DET LORT. De er umulige at transportere og de vil altid noget andet end mig med al deres utidige flappen frem og tilbage. Og når man har lukket dem går der 10 sekunder og så har man ikke den fjerneste anelse om, hvad der inde i — en slags mentale faraday cages udført i brun pap.
 2. Når man skal flytte ind i noget helt spritnyt slipper man måske for at male, men til gengæld skal man svinge kosten over bygherre og entreprenør.
 3. Døgnet har kun 24 timer. Det er ikke bare noget, de siger. Jeg har talt efter, da jeg i en tid har haft en (ubegrundet, tilsyneladende) mistanke om at der kun var i omegnen af 16.

Der går lige en tid før jeg er tilbage på fuld skrue. Internettet er ikke på Amager før d. 18, og jeg skal både på RailsConf og JAOO, så der er stadig godt med fut inden jeg kan lægge mig ned, mæt af dage, og ånde ud.

Indtil da.

Rygende Wired

Wired MagazineJeg synes det er lidt utjekket når et magasin som Wired, der ellers fylder magasinet med artikler om global opvarming og hybridbiler og fremtidens menneskehed, ikke kan sige nej til reklamer for cigaretter.

I det hele taget er de (igen) ved at køre udover kanten med mængden af reklamer i bladet – er det bare mig, eller var der en periode efter .com-døden, hvor det var slankere og knapt så reklametillæsset?

Skrab støjen af Politiken

Jeg ved godt at politiken.dk lever af deres annonceindtægter, hvilket gør det muligt for mig at få noget journalistisk indhold uden at skulle betale for det, og det respekterer jeg egentlig.
Men reklamerne på politiken er efterhånden blevet så aggressive, at min computers ydeevne og mit tålmod presses i bund, når jeg åbner siden. Det er primært filmhelvedet, der ætser min tålmodighed.

Så nu har jeg installeret et politiken cleanup greasemonkey script, der giver mig lidt fred. Desværre træder renseriet først i kraft når siden er loadet, hvilket selfølgelig tager et ondt år og giver mig mulighed for at se Zodiac traileren 2 gange inden jeg frelses.

Rasmus Rasmussen har tidligere fået nok af det samme, blot er Rasmus mest plaget af lyden, hvor jeg er træt af både lyd, ressourcevold og visuelle angreb.

Update: Henrik Aasted siger i kommentarerne at adblock plugin’et til Firefox er løsningen. Det har han ret i, og det virker perfekt.

Men det er en hårfin balance, for jeg er som sagt tilhænger af reklamefinancierede websites, sålænge de ikke vipper udover smertegrænsen: når reklamer kræver mere opmærksomhed ind indholdet på værtssiden.

Gav lidt igen

Open Source CommunismJeg synes egentlig det er lidt pinligt, men i dag har jeg for første gang givet noget tilbage til et af de utallige open source projekter, jeg som alle andre programmører i dag ikke kan leve uden. Det vil jeg til at gøre noget mere i.

Det var en ualmindelig triviel bugfix til ActiveScaffold, et plugin til Rails, der gør det lidt nemmere at få prototyper i luften i en fart.

Jeg har det lidt som når man hjælper en gammel dame over vejen, bortset fra at den gamle dame også er mig selv, og så bliver metaforen lige pludselig alt for mærkelig, så jeg tror bare jeg stopper her. Her.

Indhold over form. Fra /weblog til /blog

Så er transformationsfase 1 gennemført.

Indhold er konverteret (undtaget de sidste par blogindlæg og kommentarer, der kommer senere).
Der er lavet urlrewriting fra gamle arkiver, så gamle permalinks ikke peger ud i intetheden.

Mangler stadig the looks. Kan ikke finde ud af, om jeg skal holde mig til paraplymanden eller skifte til noget nyt.

Mangler en sidebar eller to med links og flickr billeder.
Og noget spam-prevention.
Og noget oversættelse.
Og nogle af de seje drenges plugins.
Og noget tid.

Men men og men, nu er jeg i luften, og jeg kan skråle løs i rustikke omgivelser.

Feedback og gode wordpressråd modtages med kyshånd.