Category Archives: Chumby

Chumby Time

Unpacking Chumby 7Nu har jeg fået kløerne i en Chumby!

Hvad det er? Det er en wifi clockradio, det er en desktop informations gadget, det er en linux-kørende hackysack med 3.5″ skærm, det er en hackbar dims man selv kan skrive internetaware applikationer til, det er en netradio og -video streamer og det er et stykke lidt for dyrt legetøj. All-in-one.

Billedet ovenfor viser hvordan jeg er ved at aktivere en kanal, der viser udsigten fra toppen af storebæltsbroen.

På mange måder er det et moderne “åbent device” i den forstand at vi som brugere selv kan putte indhold og applikationer på vores lille ven, og det kører endda linux og der er mange aktive ejere, der hacker både hardware, software og indpakning. Wikien er fyldt med sjove eksempler

Det er så lidt ærgerligt, at man skal betale temmelig mange penge for at kunne udvikle applikationer til Chumby’en, da platformen hedder Flash Lite 3. Alternativt er der et C library, Ming, som kan spytte swf filer ud, og der er sågar en ruby wrapper, men det er ikke lige den fedeste tilgang til widget udvikling. Andet alternativ er mtasc.

Min idé er at transformere chumbien til et continuous integration ambient device. Sådan en dims der fortæller lidt om et softwareprojekts helbredsstatus ved at koble sig op mod CruiseControl.NET eller noget i den stil. Kunne være rævesnedigt.

Kig evt på denne slideshare præsentation slideshare præsentation, den giver et godt overblik over platformen og udviklingsmulighederne.

Bonus 1: Chumby sælger kun til USA, men den videresælges globalt fra international-orders.com.

Bonus 2: lidt for mange unpacking billeder. Jeg blev grebet af situationen.