Category Archives: Dansk

Et vakst lille webdesigntrickssss

Nu er jeg ikke den vilde webdesignertype, men nogle gange bliver man nødt til at rode med det, og så er det skønt, at der er kloge hoveder, som laver noget, der bare virker.

På Signal vs Noise: Web Interface Design Tip: The Yellow Fade Technique viser de et eksempel fra BaseCamp, et online projektstyringsværktøj.

Problemet: I administrations-interfaces kan det være svært at gøre folk opmærksomme på, hvad det er, de lige har ændret.

Løsningen, simpelt og elegant:

Dette er en tekstblok der lige er blevet opdateret. Den kan normalt forsvinde mellem en masse andre elementer på en side, men på denne måde vil man lynhurtigt kunne se, hvad det er, man lige har ændret, og når man har fundet stedet er der ingen grund til at det bliver ved med at ‘larme’ på siden.

klik her for at se det igen.

Faktisk sad jeg lige og kunne bruge dette vakse trickssss. Og det er rasende let at implementere.

I samme boldgade var der en lille css-workshop hos webmercial tidligere på dagen.


Piksvingeri & Negerlege

Med sådan en overskrift burde jeg måske underskrive: “Jeg, en populist”.
Meeeeed mindre, naturligvis, der er en rigtig god undskyldning, der gør dette til et ganske sobert indlæg i en ellers så svinsk tid.

Hvad kan det være hvad kan det være…

Det er mig en glæde at præsentere den litterærtmusikalske fornøjelse Piksvingeri & Negerlege!

Leveret af ensemblet Frodegruppen 40 og udgivet på Diskoteket Øverste Kirurgiske, hvad man kan kalde et intellektuelt rablelitterært kunstnerkollektiv. Med mere.

Der er et par af numrene online, og blandt andet er “Så pisser vi” blevet remixeret på den fede måde af rumskib12, såmænd.

Jeg kan varmt anbefale denne lidt snævre udgivelse, og har du ikke penge men lidt tid til overs, er der et ØK pdf-arkiv fyldt med vanvid og skønhed.

Bonusinfo: Min daværende bedre halvdel havde det forståeligt nok lidt ambivalent med at spørge efter pladen i den lokale boghandel.
Internettet giver dig dog mulighed for fuld diskretion, hvis du ikke er typen, der kan nyde fuldt legitimt at slynge stærke gloser over en boghandlerdisk med fuld forargelse og sammenrimpet sypigemund til følge.

Update: Skulle måske lige tilføje, at det er forfatteren Jens Blendstrup, der står ved roret i Frodegruppen40, og at året er 2000.


Ctrl+v // ævle+v

Hvad er der i din copy/paste buffer ligenu?

Kommentér og tryk ctrl+v eller ævle-v.

Det bliver til en samling af ting som vi allesammen flytter rundt på i vores maskiner.
Et snapshot. Et øjebliksbillede. Et aftryk fra en tilstand.

Men lad os bare se.

Og jeg lægger ud:

Inventory Management Case — AOP-Services

Så er det din tur!

Vis mig din buffer og jeg skal sige dig, hvem du er…

Update 12. marts: Holland melder sig inspireret på banen (fundet af /many)

Funza på Kraftwerk

Henrik FunzaFunza Føhns var til koncert med kraftwerk forleden.

Hvis jeg havde haft flere penge eller været fanatiker, så havde jeg nok også været der.

Der er link til et par optagelser med videotelefon:

“Kvaliteten er ret rådden, men der var så mange mobiltelefonfotografer til koncerten, at forbudsplakaten mod foto, video og båndoptagelser ved indgangen til KB-Hallen virkede langt mere ude af takt med tiden end Kraftwerk selv”Men de korte videosekvenser kan, uagtet den usle kvalitet og opløsning, formidle lugten af savsmuld langt mere effektivt end still-fotografier.

At videoklippene er så korte er en væsentlig pointe: et videoklip af den type skal være præcist så langt, at det formidler en stemning, og præcist så kort at jeg ikke føler, jeg spilder min tid.


6 x Weblog Design til Monitoring Dalager

For nogen tid siden forhørte jeg mig om hjælp til et nyt design her på stedet — et lille eksperiment med weblog-formatet.
Jeg havde forventet at så et par frø hist og pist og regnet med, at jeg ved en eller anden lejlighed ville kunne bytte mig til nogle visuelle tips til gengæld for noget koderi.

Men pludselig gik tingene meget stærkt, med det resultat at præsentationen af de forslag, der kom ind fra de tre grafiske chicks, blev lidt rodet. Det vil jeg gerne råde bod på her. For prins Knud. Valget faldt dengang på many’s #3, men det kan være, at det faktisk ender med at blive #5.

Jeg er meget benovet over respons og resultat. Og lidt rørt, faktisk. Tak for det – det er fandme sejt. Og I er nogle, der har noget til gode derude :-)

Her kommer de i hvert fald kronologisk:

#1

Design: /many

Det første bud med en flabet struds og en række alternative billeder til rotation i headeren.

Kan ikke helt gennemskue om dette strudseri er et forsøg på at fortælle mig noget, men beslutter mig for at læse det positivt. Strudsen er trods alt et stolt væsen.
dalai_llama_tn.png#2

Design: w:a:n:n:a:b:e

Skopigen dukker op på scenen med dette østerlandske snelandskab. Forklaringen på lama-titlen skal vist findes i et fjollet navn, jeg ved en eller anden lejlighed begyndte at bruge i kommentarspor ovre hos /many.

Jeg kan synes det er meget gennemført og kan godt lide det, men det passer måske lidt bedre til en nepalorientat
Umbrella01_tn.png#3

Design: /many

Da /many dukker op for anden gang, er jeg ved at blive en smule paf. Havde vist ikke forventet al den opmærksomhed.

Jeg forelsker mig straks i manden med paraplyen. Upassende, vil nogen måske sige, men jeg er ikke selv herre over mit hjærte.
monitoring_tn.png#4

Design: w:a:n:n:a:b:e

Det vælter ind med forslag. Skopigen leverer et meget overbevisende 2. forslag. Det er ret sjovt, laver dobbelt ordspil på ‘monitoring dalager’ og er i det hele taget tjekket — parabol-headerne i højre sidebar er seje.

De to monitors kunne f.eks. være ret sjove at hælde eget indhold i. Hvis man f.eks. kunne få lov til at gæsteoptræde på et overvågningskamera i 7-11 og få en kopi af båndet…
Umbrella02_tn.png#5

Design: /many

På nuværende tidspunkt har jeg faktisk udkåret #3 til vinderen. Er overvældet. Men men men, så kommer der sgu en paraplymand mere fra /many.

Til at starte med foretrækker jeg faktisk #3 frem for denneher, men efterhånden er jeg faktisk blevet mere glad for ham her, end jeg var først. Specielt er der noget lækkert over den fråsende hvidhed i midten. Sådan en lidt overlegen “pfft, jeg har da plads nok…”.
goneHunting_tn.png#6

Design: Frk. Andersen

Jokeren kommer ind på scenen. Modigt sådan at blande sig i opgøret om min gunst. Men bestemt ganske klædeligt.

Dette er noget ganske andet. Det er jagt, det er pejsestue og det er Counterstrike. Rent visuelt synes jeg, at Frøkenens bud er det mest harmoniske. Men der er måske lidt for meget krudt og kugler i det, og det sender altså nogle signaler, som jeg nok vil have problemer med at leve op til. Men det er ret lækkert. Kunne være at min jægerfar skulle have sig en weblog.


ThreadLess T-Shirts

I sidste uge fik jeg en pakke fra Threadless.com med en t-shirt i. Det er anden gang jeg handler der (som i: og jeg gør det nok igen).

Konceptet: Hvis du har en designer gemt i maven, downloader du en design template, laver det bedste t-shirt design du har lært og submitter det til Threadless.

Så bliver din t-shirt screenet for dødsporno og brud på kendte varemærker, og så ryger den til afstemning.
En gang imellem bliver de t-shirts der er mest interesse for trykt i en batch, og designeren får tre t-shirts som betaling $100 kontant og $100 til at shoppe for.

“Sådan nogle fedthase!”, tænker du sikkert, men på denne måde er det faktisk muligt at få sat nogle fine ting i produktion.

Nu har Simon sendt et t-design ind. Som faktisk er ret godt.

1. jeg kan vildt godt lide threadless’ koncept.
2. de har nogle vildt fede t-shirts.
3. jeg er tilsyneladende vildt god til at lave gratis reklame.

PS: de har også noget sødt undertøj til piger