Category Archives: Forbrugerinformation

1. august på rådhuset eller ved stranden

Så er den ved ved at være der. Voksenhedens næste milepæl. En af de gode af slagsen.

Ingen old school annoncer i avisen men her, så:

Trine aka Tante Lilla aka trinetrine og Christian aka dalager aka mig bliver d. 1. august kl 12:00 borgerligt viet på Nordmolen, Amager Strand (plan A, godt vejr) eller i borgerrepræsentationssalen, Københavns Rådhus (plan B, møgvejr).

Hvis du har lyst til en gang globryllup, så skal du være så velkommen!

Check http://trinetrine.dk/hvadskerdermeddetbryllup/ om formiddagen, hvis du vil vide, hvor det skal stå.

Copydan slår til igen

Nu har vi haft så travlt med at svine de amerikanske softwarepatenter til.

Amazon har patenteret one-click-buy, og der er altid patent-squatters der forsøger at malke penge af succesfulde virksomheder med tvivlsomme patenter på “en bærbar enhed der kan afspille musik”.

Men nu er vi også kommet med herhjemme.

Copydan, som vi kender som dem, der kradser penge ind, når man går forbi en kopimaskine, har netop fået accepteret et søgsmål ang et patent hos den europæiske patentorganisation EPO.

Det drejer sig om copy-paste, som Copydan tilsyneladende har haft patent på siden 1978 igennem deres patent på “teknologier til at fremstille kopier af tekst, herunder reproduktion”.

Nu er døren altså åben for at Copydan kan indkræve patentlicensafgifter fra f.eks. Microsoft for copy/paste funktionaliteten i Windows.

Det er ikke helt klart hvorvidt de vil gå efter fast indtægt fra Microsoft eller om de er villige til at gå så langt som til at kræve afgift pr effektueret copy/paste.

Og det er heller ikke helt tydeligt om patentet også gælder copy/paste af billeder og filer som ikke er tekstdokumenter.

Så nej, det er ikke kun i USA at de intellektuelle rettigheder er helt fucked up!

Chumby Time

Unpacking Chumby 7Nu har jeg fået kløerne i en Chumby!

Hvad det er? Det er en wifi clockradio, det er en desktop informations gadget, det er en linux-kørende hackysack med 3.5″ skærm, det er en hackbar dims man selv kan skrive internetaware applikationer til, det er en netradio og -video streamer og det er et stykke lidt for dyrt legetøj. All-in-one.

Billedet ovenfor viser hvordan jeg er ved at aktivere en kanal, der viser udsigten fra toppen af storebæltsbroen.

På mange måder er det et moderne “åbent device” i den forstand at vi som brugere selv kan putte indhold og applikationer på vores lille ven, og det kører endda linux og der er mange aktive ejere, der hacker både hardware, software og indpakning. Wikien er fyldt med sjove eksempler

Det er så lidt ærgerligt, at man skal betale temmelig mange penge for at kunne udvikle applikationer til Chumby’en, da platformen hedder Flash Lite 3. Alternativt er der et C library, Ming, som kan spytte swf filer ud, og der er sågar en ruby wrapper, men det er ikke lige den fedeste tilgang til widget udvikling. Andet alternativ er mtasc.

Min idé er at transformere chumbien til et continuous integration ambient device. Sådan en dims der fortæller lidt om et softwareprojekts helbredsstatus ved at koble sig op mod CruiseControl.NET eller noget i den stil. Kunne være rævesnedigt.

Kig evt på denne slideshare præsentation slideshare præsentation, den giver et godt overblik over platformen og udviklingsmulighederne.

Bonus 1: Chumby sælger kun til USA, men den videresælges globalt fra international-orders.com.

Bonus 2: lidt for mange unpacking billeder. Jeg blev grebet af situationen.
 

 

 

 

 

Aktiv stilhed

Audio Technica ANC7Har lige gået min første tur i byen med aktivt lyddæmpende Audio Technica ANC7 hovedtelefoner.

Det er fascinerende med et tryk på en knap at kunne skrue ned for Amagerbrogade og Føtex. Man bliver opmærksom på at der ikke bare er meget decideret støj fra identificerbare lydkilder, men også rigtigt meget baggrundsstøj.

Som jeg nu kan lægge et seriøst dæmpende låg på.

Jeg glæder mig næsten til at køre med 250S på mandag.

Update, et par dage efter:

Det er en fornøjelse at have dem på i offentlige transportmidler. Nej, de fjerner ikke al lyd, men de tager måske de øverste 30-40%, hvilket gør det tåleligt at sidde en bus der har et lydtryk, som fra tid til anden sætter sig lige i tænderne på mig. (Bemærk: stærkt uvidenskabelige tal. Der er noget med at ændringer i tryk er logaritmiske eller et eller andet, så jeg aner vitterligt ikke hvad jeg taler om, men det føles som 30-40),
Lyddæmpning i kontormiljø er også topdollar. Specielt med noget yndlingsmusik i ørerne. Det kunne f.eks. være den nysudkomne med Joan as Police Woman.

Man kan godt høre musik uden at tænde for lyddæmpningen, men man skal skrue markant højere op, faktisk helt til max på min iPod, og det tyder på at der udover noisecancelling også foregår noget forstærkning af lydsignalet. Jeg kan rigtigt godt lide lyden med lyddæmpning – den er crisp og lækker. Uden bliver den lidt mere vatindpakket i lige knap tålelig.
Batterilevetid kan jeg ikke sige noget om endnu, da jeg endnu ikke har brændt det første batteri af endnu, og jeg har nok hørt i omegnen af 7 timer. Skal nok opdatere tallet (producenten siger op til 40, men mon ikke det ligger noget under)

Snask 1: hvis man er i meget stille omgivelser og hører meget stille musik (eller ingen musik overhovedet) kan man høre en svag susen af hvid støj, der bevæger sig lidt. Og ja, det virker som om det er hvid støj i surround. Lettere desorienterende, men det har i praksis ikke været noget problem.

Snask 2: uskærmede mobiltelefoner kan godt give inteferens. Har oplevet det to gange i løbet af de 7 timers effektiv brug – og begge gange var i metro eller bus.

 

 

Sporadisk om Shirky: Here Comes Everybody

Har lige færdiglæst Clay Shirkys nye bog, Here Comes Everybody: The Power of Organizing Without Organizations (bogpriser-link).

Den er faktisk vældig fin, selvom den på mange måder er spredt ud på et ret stort stykke brød, hvilket lidt er dens svaghed.

Det er en rigtig god overblikshistorie over social software og formår at kæde en række fænomener og teoridannelser helt ok sammen, fornemmer jeg. Ikke at jeg forstår mig særligt meget på social systemteori bortset fra det Luhmann man læste på universitetet.

Hvis man har har en feed reader, der er stillet ind på rss feeds om nyere sociale teknologier på nettet (og hvilke nyere webteknologier og -værktøjer er ikke sociale, kan man så spørge), så er der temmelig mange passager, som man kan læse rigtigt hurtigt henover, medmindre man ligefrem har sovet i et par år.

Men der er også en lang række illustrative anekdoter, som jeg ikke kendte i forvejen, og som jeg vil glæde mig til at underholde med under frokosten, indtil folk hælder mig ud af vinduet, eller jeg glemmer dem. Hvad der sker først er ikke til at sige, these days.

Og så er bogen et stensikkert must-read, hvis man går og har tænkt sig at hælde det hotteste, übersociale web 2.0 site på gaden i den nærmeste fremtid, eller bare gerne vil forstå, hvorfor det sociale site, man smed på gaden sidste, år ikke rigtigt rykker.

Trine-Maria har flere gange omtalt bogen og lovet en decideret anmeldelse, så hold øje med hende. Hun ved noget om den slags ting på fuld tid.

Bogen har selvfølgelig også sin egen blog.

Åh ja: et af bogens omdrejningspunkter er paradigmeskiftet fra filter-then-publish til publish-then-filter. Det her er måske lidt hurtigt skrevet og er måske i lidt højere grad publish-don’t-filter, så du må selv sortere lidt i det.

Boganbefaling: Release IT

Michael T. Nygard: Release It! – Design and Deploy Production-Ready Software

Hvis man laver kompleks software med en masse integrationspunkter og kender til udfordringerne med at få dragen til at flyve, så vil man stensikkert kunne få en masse ud af at læse denne bog.

Det gjorde jeg i hvert fald.

Der er en masse gode implementation-patterns og gode pragmatiske best-practices.

Læs evt reviews på amazon, inden du køber.

[via Sinatra.dk, for en rum tid siden, men hans site er nede ligenu... han har måske ikke læst bogen grundigt nok]

Save the mags

Jeg er på vej til at lave lidt præ-flytningsoprydning og sidder i øjeblikket og lurer på 2 års Wired-magasiner, som jeg død og pine vil af med, men hvis nogen har lyst til at få kulstofbaseret nostalgia ind på hylderne så råb lige op nu og her, ellers bliver de gencyklet. Der er også et års Make.

Bonusinfo: jeg ved at f.eks. Trine Maria har en nærmest komplet Wiredsamling, så hvis du vil være med på dén bølge og der er huller i din reol, så kan jeg også løse det problem.

Det slår mig, at i disse velfærdstider køber man, hvad man vil have, smider det væk man ikke vil have, og undgår at kigge altfor meget tilbage.

Derfor er denne blogpost måske lidt naiv.