Category Archives: Foto

Nyt kamera in da house

Jeg har gået lidt stille med dørene, hvad det angår, men jeg er faktisk et kæmpestort fjols.

For nogle måneder siden valgte jeg at forlade en London-taxa uden mit Canon EOS 400D med den gode 17-85IS linse på. Det var dumt. Og dumhed bør straffes dyrt, selvom jeg ville være tilbøjelig til at fravige princippet bare lige her. Men det fik jeg ikke lov til — straffet blev jeg og en lost & found efterlysning gav ikke andet resultat en en bekræftelse af min indledende DOH! fornemmelse.

Derfor fik jeg et naturligt sted at kanalisere min retur-skat hen.

Plasteret på såret er at Canon lige har smidt deres nye DSLR på gaden: Canon EOS 450D.

Så nu har jeg lige pakket den ud. Med medfølgende IS kit lens, da der ikke lige var nok returskat til at smide en ordentlig linse på. Men det må jeg så spare lidt op til.

Kameraet er niiiice, og jeg glæder mig til at skyde vildt omkring mig!

Playstation 3 som mediedimmert eller -møbel

Nu jeg alligevel er inde i en overfladisk grejsnakkebølge.

Jeg har haft en Playstation 3 i nogle måneder nu, og udover at spille Dirt, Resistance: Fall of Men, Guitar Hero 3, Stardust HD og Motorstorm, så har jeg fundet et par ikke-spils anvendelser, som jeg ikke lige havde forberedt mig på.

1. Mac OS X som medieserver

Har smidt $49.95 efter medieserver-programmet EyeConnect. Nu har jeg fra min PS3 adgang til musik, video og billeder fra min computer.

Musikken giver det ikke så meget mening at dele, men video og billeder er et hit. Nu kan jeg se video podcasts fra iTunes fra sofaen uden at skulle bakse kabler ind i fjernsynet.

Det er dog iPhoto billedbladring, der holder mest. Det er vildt intuitivt at bladre billeder med en gamecontroller, og der er blevet plads til lækre transitions, zooming og rotation, når man flipper rundt i sine albums. Og så er der brugt noget af konsollens grafikprocessor på nogle lirede slideshow-modes.

Desværre understøtter EyeConnect ikke iPhoto 8 events endnu (jeg har dog sendt dem en request), så hvis man vil bladre en event, skal man enten lave den om til et album eller snyde softwaren ved at lade den event man vil browse være under “recent” i iPhotos sidebar – så dukker den op på PS3′en som et album.

Med den nyeste PS3 firmware kan man også streame DivX fra EyeConnect, men der mangler stadig understøttelse af .srt subtitles og xvid — men det kommer forhåbentligt senere.

(open source alternativ til EyeConnect: MediaTomb, men den har jeg ikke testet)

Update: $20-alternativ til EyeConnect er lige dukket op, MediaLink fra Nullriver.

2. Nokia N82 som medieserver

Ok, det her vidste jeg ikke i forvejen. Fandt i aftes ud af, at Nokia N82 kan bruges som streaming server på samme måde som EyeConnect på OS X. Man starter den under Tools -> Connectivity -> Home Media, vælge at connecte til samme Wifi netværk som PS3′en kører på og så på telefonen acceptere at at PS3′en får adgang til telefonen, når man søger efter medieservere.

Det er faktisk supercool at man kan se telefon-skud direkte på sit TV uden først at skulle overføre det til en computer, eller endnu værre at skulle se hinanden over skulderen på selve telefonen.

Søens blødme. Som man siger.

Lake, Copenhagen IIKravlede tidligere på dagen rundt på broen bag søpavillonen for at stabilisere mit pocketkamera til et par billeder med lang lukketid. Mest for af fange skybjergene bag Østerbro, men resultatet blev ret fint med noget nærmest fløjlsblødt søvand.

Det blev til et skud mere, næsten identisk, men med spøgelsessvane til venstre.

Billederne er ubehandlede, mest fordi jeg ikke helt kan beslutte mig for, hvormeget og -dan man skal justere dem.

Update, morgenen efter
Rasmus(site nede i øjeblikket, men linket er godt nok) har lavet et remix af billedet natten over.