Category Archives: Gaming

Playstation 3 som mediedimmert eller -møbel

Nu jeg alligevel er inde i en overfladisk grejsnakkebølge.

Jeg har haft en Playstation 3 i nogle måneder nu, og udover at spille Dirt, Resistance: Fall of Men, Guitar Hero 3, Stardust HD og Motorstorm, så har jeg fundet et par ikke-spils anvendelser, som jeg ikke lige havde forberedt mig på.

1. Mac OS X som medieserver

Har smidt $49.95 efter medieserver-programmet EyeConnect. Nu har jeg fra min PS3 adgang til musik, video og billeder fra min computer.

Musikken giver det ikke så meget mening at dele, men video og billeder er et hit. Nu kan jeg se video podcasts fra iTunes fra sofaen uden at skulle bakse kabler ind i fjernsynet.

Det er dog iPhoto billedbladring, der holder mest. Det er vildt intuitivt at bladre billeder med en gamecontroller, og der er blevet plads til lækre transitions, zooming og rotation, når man flipper rundt i sine albums. Og så er der brugt noget af konsollens grafikprocessor på nogle lirede slideshow-modes.

Desværre understøtter EyeConnect ikke iPhoto 8 events endnu (jeg har dog sendt dem en request), så hvis man vil bladre en event, skal man enten lave den om til et album eller snyde softwaren ved at lade den event man vil browse være under “recent” i iPhotos sidebar – så dukker den op på PS3′en som et album.

Med den nyeste PS3 firmware kan man også streame DivX fra EyeConnect, men der mangler stadig understøttelse af .srt subtitles og xvid — men det kommer forhåbentligt senere.

(open source alternativ til EyeConnect: MediaTomb, men den har jeg ikke testet)

Update: $20-alternativ til EyeConnect er lige dukket op, MediaLink fra Nullriver.

2. Nokia N82 som medieserver

Ok, det her vidste jeg ikke i forvejen. Fandt i aftes ud af, at Nokia N82 kan bruges som streaming server på samme måde som EyeConnect på OS X. Man starter den under Tools -> Connectivity -> Home Media, vælge at connecte til samme Wifi netværk som PS3′en kører på og så på telefonen acceptere at at PS3′en får adgang til telefonen, når man søger efter medieservere.

Det er faktisk supercool at man kan se telefon-skud direkte på sit TV uden først at skulle overføre det til en computer, eller endnu værre at skulle se hinanden over skulderen på selve telefonen.

Så er der spade igen

ghiii.pngI gymnasiet og året efter brugte jeg mange mange guitartimer foran min Marshall Valvestate 8240, trampende løs på et blandet pedalboard mens Metallica covers blev tæsket igennem.

Så gik min up-moddede discountguitar på pension (jeg havde ikke råd til det vilde grej, så jeg udskiftede pickups og kontroller løbende, som jeg fik penge).

For en måneds tid siden kom min første spillekonsol, en Playstation 3, ind ad døren.

I dag var jeg på posthuset og hente Guitar Hero III: Legends of Rock, komplet med trådløs Les Paul af sort plastik. Så nu er der spade igen.

Det lyder underligt, men w00t, det er fandme sjovt!!

For at få screen time til at game lidt, har jeg i den sidste måneds tid op til flere gange taget mig selv i at stå op klokken 6 for at køre DiRT. Jeg er dog ikke sikker på at Guitar Hero egner sig til før-7 gaming.

Vortex med soundtrack af Figurines

VortexJeg er en meget casual gamer. Spiller ikke meget, og når jeg så spiller, så er det små spil, der er til at overskue og som man godt kan spille lidt bare en gang imellem.

Mobile spil er fantastiske til ventesituationer – Tetris, Bejeweled og Quadrapop har taget mange timer ud af mit liv.

Nu har jeg købt Vortex til min iPod. Det er hidsig breakout i en brønd, det er rasende godt tænkt til iPoddens controller, og da man selv bestemmer soundtracket, hørte jegi dag ny Figurines med overlay af eksploderende sten i 150s.

Good shit.

PS: Hvis du ikke gider det mobile fis, så prøv Desktop Tower Defense, hvis du ikke forlængst har været der. Også et lille hyggespil, der kan spise noget af den tid, du ved, du har altfor meget af.