Category Archives: Internet

Hvornår skal jeg tweete?

“Hvornår skal jeg tweete for at få flest til at læse det jeg skriver?”

Det er nok et af den moderne verdens mest centrale #firstworldproblems og rammer os alle på Twitter fra tid til anden.

Først må man lave en lommeantagelse:

 • Antallet af @-replies og mentions er nok nogenlunde proportionalt med antallet af tweet-læsninger over en længere periode.
 • Vi ignorerer lige, at folks vilje/lyst/evne til at svare på noget måske ikke falder sammen med, hvornår de læser tweets.
Herefter skal man have noget data. Det kan man f.eks. få på http://www.tweetdownload.net, hvor man kan hente tweet og mentionhistorik — mængden er ikke tilfredsstillende eller komplet, men det er brugbart. Data er desuden hæmmet af at man ikke kan få mentions længere tilbage end feb 2012 for mit vedkommende.

 

Så masserer man data lidt og putter det hele i en graf, der viser hvordan tweets og mentions procentuelt fordeler sig henover døgnet. Hvis man er excelhaj er det der man gør det. Jeg brugte flot.

Naiv og stupid Analyse

Der hvor tweets-kurven er over mentions-kurven skal man prøve at holde sin kæft. Det er kl 10 og kl 13.

Hvis jeg gerne vil høres skal det være kl 8 eller 20.

Måske kan mr Overskrift give en generel tendens her?

PS: a)hvis der er nogen, der ved, hvordan man får komplet twitter stats, må de gerne sige det. b) fortæl mig bare, at der er en service, der kan gøre det der for mig i forvejen. Og hvor den er. Men jeg vil hellere kode selv.

 

Update

Ovre på twitter pegede @marks på dette fancy tool lavet af @graulund: TweetNest - installer og sæt din egen arkivering op.

Polar Rose (beta)

Leger lidt med Polar Rose.

Det er en service, der gennem browser plugins gør det muligt at genkende mennesker på fotografier på nettet, og bruger avanceret billedgenkendelse sammen med crowdsourcing til at opbygge en omfattende database over ansigter. Så når man ser et billede af et ansigt på en eller anden webside, får man mulighed for at fortælle Polar Rose, hvem billedet forestiller. Og hvis andre har været der før en selv, kan man finde ud af, hvem det er.

Det er kun i beta, hvilket kommer lidt til udtryk, når jeg f.eks. hopper ind på facebook for at prøvekøre teknologien.

Morten Obama eller Barack Frederiksen

Jeg vidste godt at Morten Frederiksen var politisk aktiv, men var ikke klar over hvor omfattende hans virke og metoder i virkeligheden er…

Når man lige ser bort fra at polar rose ikke spiller så godt sammen facebook, så synes jeg faktisk at det er rasende cool teknologi.

Nu mangler jeg bare at finde ud af, hvordan man fortæller polar rose at Harrison Ford ikke er min kæreste…

1000 ægte fans er nok

For et par uger siden hørte jeg Twit, episode 133, hvor Jonathan Coulton var gæst. Sådan opdagede jeg en superfed singer/songwriter med en smånørdet vinkel, som det er lykkedes at skabe en fanbase og en karriere udenom pladeselskaber ved at lave sine helt egne ting til et ret snævert nichepublikum. Mange af sangene kunne være soundtracks til Coupland-romaner.

Twit-episoden giver Coulton mulighed for at fortælle sin solstrålehistorie og de andre paneldeltager giver god kvalificeret perspektivering om niche. Så det er en dobbeltanbefaling. Der er i øvrigt nogle gratis Coulton ting på hans site. Start med skymall og creepy doll.

Samme fænomen beskrevet i rigtig god blogpost om, hvordan kunstnere som Coulton kan nøjes med at have 1000 ægte dedikerede fans er Kevin Kellys 1000 True Fans.

Det danske perspektiv kan man få i Kommunikationscast #46, hvor Mikkel og Emme får snakket med IFPI og Johan Olsen fra Magtens Korridorer om fremtiden for musikken i den digitale tidsalder (som det ville sige det i Harddisken).

Så nu skal jeg gøre det nemt for dig:

 1. Hør twit
 2. Download noget Coulton og hør det
 3. Læs 1000 true fans
 4. Hør Kommunikationscast #46

Hvis du ikke gør det, finder jeg ud af, hvor du bor og sørger for, at du bliver kvalt i 5 forskellige varianter af gratisaviser. Så er du advaret.

I øvrigt: vil du være min ægte fan? Så mangler jeg kun 999…

Slamsjournalistik

Her har I lige en journalistisk bundskraber fra Politiken at holde weekend på.

Når absurde fantasier tager magten fra en computernørd, kan konsekvenserne blive blodige

Historien er at en lettere psykotisk japansk teenager skriver på sin computer at han vil slagte sin familie, hvorefter han udfører planen.

Erstat “computer” med f.eks. “post-it” i “artiklen”, så kan enhver se idiotien i den slags telegram-journalistik.

God weekend.

Lidt om Silverlight

SilverlightBo Drejer fra Microsoft havde i dag fået Beau Ambur til at give et 3-timers crash course i Silverlight for en mindre forsamling hos Microsoft i Hellerup.

Beau arbejder i Metaliq og står bag Top Banana — en videoredigerings webapp, der kører direkte i browseren og som har en ret høj wauw-faktor (youtube screencast her). Den blev gennemdemoet i dagens arrangement, og det var ganske inspirerende og imponerende.

Tanker fra dagen:

 1. Silverlight sparker ret meget røv, men med mindre man er Chris Sells, er man vist tvunget til at bruge Expression Blend til at generere ens xaml filer. Og derfor bliver det, som andre før har pointeret, ikke interessant at lave silverlight uden Visual Studio og Expression suiten på windows. Men så er vi heldigvis i virtualiseringens guldalder.
 2. Jeg er ikke sikker på at jeg er selvskrevet til at blive Silverlight-gud. Med mindre jeg kan teame op med nogle giftige designer dudes. Men den type samarbejde lægger Silverlight og de omkringliggende tools meget godt op til.
 3. Der er basis for utroligt grimme silverlight sites, der bare er for meget. Når folk på MySpace begynder at embedde Popfly apps vil der blive slået nye æstetiske bundrekorder.
 4. Før Silverlight 1.1 går ud af alpha og understøtter IronRuby, gider jeg ikke gå i gang. Der er ikke tid nok i verden.
 5. Silverlight har endnu ikke et widget library, så hvis man vil lave brugerinterfaces skal man lave alle widgets fra bunden.
 6. Det kunne være interessant at eksperimentere med en Silverlight front-end mod en Rails backend, når ruby som sprog kommer ind i Silverlights DLR — det kunne blive en fin stack-udvidelse.
 7. Beau var lidt for meget showcase og lidt for lidt kode.
 8. Silverlight? Måske. Silver Bullet? Nope.

Over and out. Nu venter jeg bare på at Drejer får fingrene i John Lam — så tropper jeg hoppende op igen.

En test af Popfly mashup service fra Microsoft

Microsofts nye mashup service Popfly.ms er tænkt som en blæret showcase, der skal demonstrere at Microsoft skyller web 2.0 Kool-Aid ned og at Silverlight er den nye messias.

Sådan går det dog ikke helt. Endnu, må jeg tilføje, for det er kun i Alpha, hvilket jo er valid rygdækning for at release det argeste bras, som man ikke engang har samvittighed til at smække en beta-splash på.

Popfly Flickr Carousel med billeder fra mit flickr albumDet er faktisk ret let at lave en simpel flickr mashup, som tager billeder fra din Flickr konto og smider dem ind i en flashy billedekarusel.

Popfly flickr carousel, edit modeOg det gøres ved at kombinere forskellige klodser, som kan tale med hinanden, i dette tilfælde “flickr” og “carousel”.

Vups, er der karusel!

Resultatet

Man har dræbt popfly ved at ville gøre to ting på én gang, og resultater er da også en bastard.

Silverlight er en lovende teknologi, men her er de gået så langt ud over kanten i showoff, at popfly er blevet til et mobildiskotek fra starten af firserne med blink og slide og swuush og semitransparens uanset hvor man kommer til at placere sin cursor.

Popfly signupNåja, så skal man selvfølgelig bruge sit Windows Passport (eller live id, hvad det vist hedder these days) til signup, hvilket er et godt tegn på at en webapps sexyness ikke kommer i første række.


Sidst men ikke mindst er baggrundsfarven brun. Som i Zune. En eller anden designshop har vist fortalt Microsoft at brun bliver den nye sort. Engang. Bare vent.

Update 22. juli 07: Popfly er blevet opdateret mange gange siden sidst, f.eks nu. Har ikke rørt ved det siden, så jeg skal ikke kunne sige, om det er guf.

Udsatte børn. Deprimerende.

Jeg har nu på et gammelt blogindlæg, “dating for børn“, fået tre kommentarer fra børn, der vistnok tror at blogindlægget er en eller anden form for datingsite…

Monica:

hej jeg er en pige på 12 og hedder monica bor på sydsjælland….. vil duh skrive med mig….???

Sandy

hey er en lækker pige som søger en lækker kærste er 11år og går i mode tøj kom drenge

Tim:

Hej… Jeg godt nok kun 10 men snat 11 :P … Ville barge vide om vi kunne skrive lidt sammen… Kan vi det ?? Eller ønsker du ikke vi skal skrive sammen ?

Disse børn er utroligt udsatte.
Jeg har skrevet til børnene og fortalt, at det ikke lige er noget for dem, og at de skal snakke med deres forældre om det.
Damn, hvor må det være deprimerende let at være børnelokker.

Street Meat: Råddent kød. Undskyld.

For nogen tid siden fik jeg sammen med Oschlag flikket en lile streetart gmaps mashup applikation sammen på Ning.

Vi kaldte det street meat – meat for the street eaters.

Men så strandede den der. Trods det superfede navn.

Jeg sagde tidligere:

Jeg er voldsomt fascineret af potentialet og det rammer ret godt en af mine ideer om at det ikke kun skal være programmører, der laver applikationer. Programmører (og det er bl.a. sådan nogle som mig) har generelt et alt for fattigt og indsnævret idé-potentiale, og med en tilgang som Ning kan alle og enhver sætte en lille social webapplikation op med klokker og fløjter.

Og jeg må tilstå at billedet nu ser lidt anderledes ud, og der er ikke kommet nye billeder ind i måneder.

Der er 2 primære årsager:

Flickr
Flickr har fået tilføjet yahoo maps integration og gør det på en superfed måde. Så hvorfor ikke bare gøre det der, hvor folk alligevel smider billeder ind?

Ning
Ning er godt til at få ting i luften hurtigt, men hvis man gerne vil lidt mere, som Ning-folkene ikke allerede har lavet, så skal man igang med at skræddersy. Og det involverer at sætte sig ind i Nings ret lidt mystiske php data api’er, og framework-design. Ting der ikke just er rasende veldokumenterede, med den konsekvens at jeg blev så træt så træt inden det billedholdige rss-feed blev til noget. Deres dokumentation er dog sidenhen blevet noget bedre, kan jeg se.

I virkeligheden er det ikke overraskende. Det er blot sidste skud på stammen af illusionen om standardsystemet, der kan alt.
Det generaliserede standardsystem kan primært bruges til generelle ting. Så snart man vil afvige fra det normale, så skal man alligevel til at have handskerne på.

Og jeg smider handsken i ringen. Øh. Håndklædet.

Så der bliver ikke kodet mere på dimsen. Sorry, men jeg har større fisk at stege. Tag en kopi af dyret og tag over, hvis du vil. (Jeg ved ikke om man kan overdrage applikationer til andre, men sig til, hvis du vil overtage den, så kigger vi på det.)