Category Archives: Markedsføring

Husk mælk

Jeg har leget lidt med remember the milk(RTM), en ret avanceret og gratis opgavestyrings-webapplikation.

Da jeg arbejder på halvt mac og halvt windows bliver det nødt til at være lidt platformsuafhængigt, og lifehacker sagde at RTM var fin. (Link til RTM artikler på lifehacker)

RTM har, udover muligheder for integration med mail og kalender og widgets og windowsklienter og fanden og hans pumpestok, integration til Twitter, så man kan twitte “d rtm køb mælk” og vupti bliver der oprettet en task i din RTM inbox. Og det gør du selvfølgelig pr. sms.

Det er kreativt og ret cool, men også interessant, at man vælger at skabe en afhængighed til et produkt med så store stabilitetsproblemer som twitter. Men skulle man lave den integration selv, skulle man både have egen sms gateways og en jabber server eller noget i den stil. Så hvis ens kunder kan leve med tilgængelighed i blinklys-kategorien, så har man fået en gratis relay og sms service.

Men pointen er, synes jeg, at ens kunder nok i længden ikke kan leve med det. Og lukker man for det varme vand igen, så har de lige nået at snuse til noget, der kunne være rigtigt fedt, men som er blevet fjernet igen. I det tilfælde taber alle.

Så galt behøver det naturligvis ikke at gå — RTM vil nok bare hælde den feature over i en kommerciel PRO konto, som så kan financiere det hele.

Rebranding: Kødkildevand

Kødkildevand FrontHvis man kommer i en del virksomheder ser man nogle gange at den pågældende biks har fået konstrueret deres helt egen etiket til halvliters kildevandsflaskerne i køleskabet. Så kan man se lidt på det logo, og kunderne der kommer forbi tager måske flasken med sig og vupti har man noget fin reklame.

Måske, hvis man er rigtigt langt ude, kan man tro at folk, der drikker vandet vil forbinde dejligt køligt kildevand med det der står på etiketten.

Erik Livs, tankpasser mellem Malmø og Göteborg må tage prisen for den person der kan tage flest stoffer og stadig holde en tankstation kørende. Han er røget med på rebrand-kildevand-vognen for at få flere kunder i biksen, der udover benzin også langer friske karbonader og köttbullar over disken.

Kombinationen af kildevand og store mængder blandet svin er simpelthen det klammeste jeg længe har set.

(flasken har også en bagside)

Skoda som designparasit

SkoooodaaaaSkoda kører en reklamekampagne i øjeblikket, hvor man i tvreklamen (den der hedder ‘fabia tour de france’) får den sædvanlige smøre om en eller anden skodadyt der slutter af med ordene:

[...] – vores bud på nytænkende bildesign!
Apropos design, så følger der en iPod shuffle med i købet.

For det første er det en retorisk sniger, der overfører Apples designrenommé på metervaredesign. Det “Apropos” sætter et temmeligt eksplicit lighedstegn mellem Apple-design og Skoda-design.

For det andet er det simpelthen for fedtet at smide en shuffle til 650,- oven i en bil til 190.000,-

MiniMoos som reklame

Fairrates moocardsRobert Bialek fra den danske p2p financeringsstartup Fairrates.dk viste mig i går nogle små reklame moocards han har fået lavet.

Det er en ret elegant måde at producere sine egne miniflyers/visitkort på i en god kvalitet.
Jeg ved godt, at jeg skulle have smidt en femmer ind på billedet, så størrelsen kan fornemmes, men det glemte jeg sgu. Følg moo-linket, der kan man se det.

Technorati:

MMS julekalender fra 1508

1508′s velgørende mms julekalender
Smid 100 gryn til røde kors

24 kunstnere fra ind- og udland har skabt 24 små kunstværker, specielt beregnet til mobiltelefoner. Som i traditionelle julekalendere ved du ikke, hvilken kunstner eller hvilket type kunstværk der gemmer sig bag dagens mobile låge.

Godt formål og sjov ide.

Håber man kan afmelde sig, hvis det bliver anstrengende — hvis de er smarte har de lavet det sådan, at man skal betale yderligere 100 bobs for at slippe af med julekalenderen igen…

Update
Man kan godt afmelde sig. Men de har ingen forretningssans: det er gratis. Dine 100 spir bliver dog liggende hos Røde Kors.

Rucola = Sennepskål

Det er kommet mig for øre, at det danske navn for rucola er sennepskål.

Præcist. Sådan. Rucola smager. Af sennep og kål. Eller h til.

Nogen har besluttet sig for at ophøje denne i danske køkkener skamdyrkede, muterede mælkebøtte til noget fint med et italiensk navn, som missionerende salatartister kan udtale med ekstra megen Rrrrrrullen på Rrrrrucola.
Ih så fint og delikat det pludselig blev.

Men det jo løgn.
Det er bare sennepskål.
Og i mit tilfælde bestemt ikke noget afrodisiakum.

Tradedoubler

Det her indlæg handlede oprindeligt om et gammelt nummer med Michael Learns to Rock.

Det gør det det ikke mere.

Nu handler det om Tradedoubler.dk.

Og om interessant usability:

Godt ikke?

Nå, men Tradedoubler er en biks, der formidler affiliate programmer, så man kan tjene penge på at ens besøgende (dig f.eks) via et skræddersyet link finder og køber et produkt hos en web-shop af en art.

Jeg har tilmeldt mig, og jeg vil indledningsvis lokke nogen til at købe en amagerikansk eccosko, og så tage den derfra.
Altså: køb så den sko!

Så vil jeg lave mig en kop kaffe mens det skæpper raskt i kassen.

Helt seriøst: jeg vil prøve at lege lidt med det. Selvom der er en reel fare for at man kaster link på banen af de forkerte grunde. Det sande uafhængige medies død and all that jazz.

PS: Min ansøgning om at deltage i eccoprogrammet er ‘pending’ jeg skal først godkendes endeligt som affiliate partner af Ecco Amager, før min formue bliver disponibel. Hvilket måske bliver lidt vanskeligt nu.

Update til angermann:

Hvis man ikke skriver noget i feltet.