Category Archives: Mobil

Playstation 3 som mediedimmert eller -møbel

Nu jeg alligevel er inde i en overfladisk grejsnakkebølge.

Jeg har haft en Playstation 3 i nogle måneder nu, og udover at spille Dirt, Resistance: Fall of Men, Guitar Hero 3, Stardust HD og Motorstorm, så har jeg fundet et par ikke-spils anvendelser, som jeg ikke lige havde forberedt mig på.

1. Mac OS X som medieserver

Har smidt $49.95 efter medieserver-programmet EyeConnect. Nu har jeg fra min PS3 adgang til musik, video og billeder fra min computer.

Musikken giver det ikke så meget mening at dele, men video og billeder er et hit. Nu kan jeg se video podcasts fra iTunes fra sofaen uden at skulle bakse kabler ind i fjernsynet.

Det er dog iPhoto billedbladring, der holder mest. Det er vildt intuitivt at bladre billeder med en gamecontroller, og der er blevet plads til lækre transitions, zooming og rotation, når man flipper rundt i sine albums. Og så er der brugt noget af konsollens grafikprocessor på nogle lirede slideshow-modes.

Desværre understøtter EyeConnect ikke iPhoto 8 events endnu (jeg har dog sendt dem en request), så hvis man vil bladre en event, skal man enten lave den om til et album eller snyde softwaren ved at lade den event man vil browse være under “recent” i iPhotos sidebar – så dukker den op på PS3′en som et album.

Med den nyeste PS3 firmware kan man også streame DivX fra EyeConnect, men der mangler stadig understøttelse af .srt subtitles og xvid — men det kommer forhåbentligt senere.

(open source alternativ til EyeConnect: MediaTomb, men den har jeg ikke testet)

Update: $20-alternativ til EyeConnect er lige dukket op, MediaLink fra Nullriver.

2. Nokia N82 som medieserver

Ok, det her vidste jeg ikke i forvejen. Fandt i aftes ud af, at Nokia N82 kan bruges som streaming server på samme måde som EyeConnect på OS X. Man starter den under Tools -> Connectivity -> Home Media, vælge at connecte til samme Wifi netværk som PS3′en kører på og så på telefonen acceptere at at PS3′en får adgang til telefonen, når man søger efter medieservere.

Det er faktisk supercool at man kan se telefon-skud direkte på sit TV uden først at skulle overføre det til en computer, eller endnu værre at skulle se hinanden over skulderen på selve telefonen.

Ny fon in der waffle haus

03012008010Nu får jeg utroligt sjældent vafler, men hvis man er smugfan af Dead Like Me (som i øvrigt snart bliver til en dvd-only film, selvom man troede de havde aflivet serien helt) er der et eller andet over at sige waffle haus. Nå, men det var jo ikke det jeg ville.

Jeg har alt alt for længe været træt af en efterhånden slidt men stadig øvorange Sony Ericsson W800i, og i dag kom opgraderingen: Nokia N82.

Plussiden: Wifi, 5 megapixel kamera med xenon blitz, GPS.

Minussiden: lidt besynderlige taster, som jeg dog tror er inden for tilvænningsrækkevidde. Og sikkert en masse andet, som nok kommer efterhånden.

Den poster direkte til flickr out-of-the-box, men hvis man installerer shozu kan man lynhurtigt poste geotaggede billeder direkte til Flickr. Som f.eks. dette lækre billede fra min altan

Hvis man kigger på billedet i max opløsning vil man kunne skimte noget af min gamle cykel, der netop har fået stjålet en pedalarm. De er sultne på Amager.

Nå, men mit flickralbum bliver nok forurenet lidt med ligegyldige mobilskud i den nærmeste fremtid. Så er du advaret. Hvis du skulle kigge. Eller ikke.