Category Archives: rails

Barnet skal stadig hedde Klaves. Eller noget.

Har lige flyttet det grænsende til det geniale og/eller borderline guddommelige, vildt populære og sindssygt crazy syge site hvadskalbarnethedde.dk fra joyent til site5.

Da jeg i sin tid i 2007 deployede sitet til textdrive var det den helt store omgang med apache som reverse proxy og load balancer og nginx inde bagved og en eller andens pumpestok. Det holdt hårdt at få konfigureret det.

Nu har vi Phusion Passenger. Og selvom jeg frygtede at det ville blive noget værre rod at flytte en Rails 1.2.1 app til noget så shining new som passenger, så gik det som en drøm.

Jeg har restoret databasen, ændret database.yml og erstattet min .htaccess fil med én linje. FTP deployment FTW.

Fulgte denne guide

PS: jeg ved godt at jeg sagde at jeg var færdig med rails. Det er jeg også. Sådan da.

Danmark eksponeret som REST

It- og Telestyrelsen har smidt et midlertidigt eksperiment i luften: Danmark web service – et REST eksperiment

Det er superfedt.

Det gør det muligt med meget lidt kode at trække offentligt tilgængelige oplysninger ud af etaten — om kommuner, sogne, postdistrikter, valgdistrikter, skoledistrikter, adresser og regioner. Se deres eksempler her.

Kollega Jesper fra justaddwater.dk og jeg flikkede i aftes et one-file-lib sammen, som gør det muligt at bruge oiorest.dk som en ActiveResource fra Rails/Ruby. ActiveOIO klassen er lagt ud på google code, find den her. For railsfolk kan vejledning indtil videre findes i denne tråd fra CopenhagenRBs udmærkede google gruppe/mailinglist.

Endnu er det ikke helt klart, hvor OIOREST er på vej hen og vores lille proof-of-concept kan ikke trække så meget af vores energi da servicen ikke er noget man som sådan kan stole på bliver i denne verden, for som ITST siger på sitet:

Formålet med web servicen er dels at ekseperimentere med design af REST baserede web services; dels at vise et eksempel på et design af en REST baseret web service. Formålet er ikke at etablere en driftklar web service. Danmark web servicen lukkes når den har opfyldt sit formål.

Så selvom kodefristelsen lurer er det begrænset hvor meget tid man har lyst til at kaste efter noget der risikerer at blive lukket uden varsel.

Hvis man er til den slags, så er der også en workshop d. 22 april, hvor man sikkert kan få lidt mere fremtid. Hvis man ikke havde en i forvejen.

Update 5/4: så har jeg lavet oiorest/ActiveOIO projektet på google code om til et  rails plugin og kodet lidt mere på det, så det kan bruges ud af boksen. Se instruktioner på wikien. Og giv endelig lyd hvis du har lyst til at bidrage selv!

RailsConf Europe

Så er der købt billet til RailsConf Europe.

Kollegaerne og jeg er allerede i gang med forberedelserne til et oplæg om Screenscraping as a tool for changing the (legacy) world. Stadig meget at lave og kode at skrive.

Jeg har også et seriøst kig på JAOO konferencen, men det er ikke faldet helt på plads endnu.

Btw, nu vi taler job, så er Capgemini i en hiring spree, hvis du står og hænger med lommer der ikke kan få lov at være lommer for bare hænder.

MacPause

Lenovo T60PPå grund af misfarvning og knapsyge har jeg indleveret min MacBook til Humac i dag. Det er anden gang…

Mens jeg venter på at få den tilbage, er jeg trøstet ved en spritny IBM/Lenovo T60p arbejdscomputer, der er ved at blive fyldt op med software, så jeg kan lave lidt rails.

Jeg giver editoren E – TextEditor en chance, da den kan bruge de bundles, jeg er vant til fra Textmate. Desværre er det lidt noget underligt dobbelt-rod, at man skal have installeret cygwin også for at det virker.

Nåja, så er det også blevet til PowerCmd, der kan give mig iTerms tabbed consoles og reparere lidt på den usle cmd-konsol, der følger med windows.

Tak til kollegajesper fra justaddwater.dk for tips.

Serveradministration aus der Hölle.

DebianAf de ting, der tager lang tid, når man ikke ved, hvad der foregår, og uendeligt kort tid, når man ved, hvad der foregår, forekommer systemadminstration mig at være det værste.

Jeg er næsten igennem at sætte en VPS rails-server op hos det tyske hostingfirma hexonet (mere specifikt en billig premium) og Linux serveropsætning er en disciplin, jeg aldrig rigtigt har lært at føle mig helt tryg ved.

Det er en sej kamp, hvor man går et par meter frem, støder på en mur, googler sig over muren, fortsætter et par meter, støder på en højere mur, googler, græder, gør noget der tilsyneladende virker, fortsætter et par meter…

Men nu er den der så også næsten.

For de rails-interesserede: Det er på Debian, og jeg har den russiske http-server/proxy nginx til at køre foran et lille mongrel-cluster, og det virker umiddelbart super tjept. Men nu har jeg heller ikke en ægte applikation oppe endnu, da capistrano står og hvæser af mig…

En dags Rails i Malmø

Jeg skal til Ruby on Rails Workshop på søndag i Malmø.
Polar Rose inviterer, og det er gratis.

Det bliver cool! For jeg skal ikke til railsconf i london. Og jeg har misset/misser to meetups i københavnske railers hangout forum copenhagen.rb.

Bag Polar Rose gemmer sig bl.a. Nikolaj Nyholm, kendt fra… omtrent alt. F.eks. speednames, imity, reboot og O’Reilly Confs, hvorfra han gerne smider en skandinavisk vinkel på Radaren fra tid til anden.

BTW
Hvis du skal fra cph til malmø på søndag, så giv lyd hvis du vil følges med mig. Rejsekammerater er gode at have på lange rejser i det fremmede.