Category Archives: twitter

Hvornår skal jeg tweete?

“Hvornår skal jeg tweete for at få flest til at læse det jeg skriver?”

Det er nok et af den moderne verdens mest centrale #firstworldproblems og rammer os alle på Twitter fra tid til anden.

Først må man lave en lommeantagelse:

  • Antallet af @-replies og mentions er nok nogenlunde proportionalt med antallet af tweet-læsninger over en længere periode.
  • Vi ignorerer lige, at folks vilje/lyst/evne til at svare på noget måske ikke falder sammen med, hvornår de læser tweets.
Herefter skal man have noget data. Det kan man f.eks. få på http://www.tweetdownload.net, hvor man kan hente tweet og mentionhistorik — mængden er ikke tilfredsstillende eller komplet, men det er brugbart. Data er desuden hæmmet af at man ikke kan få mentions længere tilbage end feb 2012 for mit vedkommende.

 

Så masserer man data lidt og putter det hele i en graf, der viser hvordan tweets og mentions procentuelt fordeler sig henover døgnet. Hvis man er excelhaj er det der man gør det. Jeg brugte flot.

Naiv og stupid Analyse

Der hvor tweets-kurven er over mentions-kurven skal man prøve at holde sin kæft. Det er kl 10 og kl 13.

Hvis jeg gerne vil høres skal det være kl 8 eller 20.

Måske kan mr Overskrift give en generel tendens her?

PS: a)hvis der er nogen, der ved, hvordan man får komplet twitter stats, må de gerne sige det. b) fortæl mig bare, at der er en service, der kan gøre det der for mig i forvejen. Og hvor den er. Men jeg vil hellere kode selv.

 

Update

Ovre på twitter pegede @marks på dette fancy tool lavet af @graulund: TweetNest - installer og sæt din egen arkivering op.