Category Archives: Video

Elektronik som valgfag (Reboot revisited)

Da jeg gik i 9. eller 10. havde jeg elektronik som valgfag. Jeg synes det var cool, selvom nogle af de mere intrikate detaljer i ohms lov vistnok forsvandt henover hovedet på mig. Det endte med at jeg byggede det sejeste stroboskob med hjemmeætset print og loddekolben i øverste gear.

Da jeg var til Reboot forleden havde jeg fire timers mikroelektronik som valgfag. Jeg synes det var cool, selvom nogle af de mere intrikate detaljer i Arduinos microcontrollers med sikkerhed fløj henover hovedet på mig.

Det Arduino basis kit vi (Claus Dahl og jeg) legede med, består af en printplade/controllerboard med et usb stik. Det sætter man så til computeren. På computeren skriver man så sine små programmer i et C-lignende sprog, og dem sender man så over til sit controller board som man så udbygger med diverse elektrokomponenter på et prototyping breadboard — ingen loddekolber, tinsugere og lugt af brændt kød indblandet.

Her er det endelige resultat så. En lydmaskine, der baseret på noget analogt input (varierende modstand i et potentiometer) sender nogle digitale signaler til en piezo højttaler. Ædelt instrument må man sige.

Arduino Sound Machine

Der er også en kort video, som dog er stærkt præget af at jeg har slettet optagelserne af det endelige resultat. Den viser dog udmærket de forskellige stadier i processen og kulminerer med et glimt af et instrument, der varierer frekvensen via en lysføler.

Jeg købte ikke noget controller kit med hjem. Havde ingen penge og nok hobbyprojekter i skuffen i øjeblikket. Men senere på sommeren kommer der et ethernet shield til arduino boardet, som gør at man kan lave et autonomt ambient device, der snakker med internettet. Så får jeg stensikkert lyst til at hacke for alvor.

UPDATE: Henrik Føhns fra DR1′s Harddisken optog os også. Se blogindlæg eller video.

One Two koncert – glimrende, faktisk

Jeg var til One Two koncert på Vega i aftes.

Nu er det ikke et band jeg som sådan dyrkede da jeg var knægt — faktisk tror jeg at jeg i lange perioder kun ville have haft hårde ord til overs for den slags poplort.  Eller hvad man nu kunne have kaldt det.

Men sandheden er at hvis man blev teenager da den første plade kom i 86, så var alle deres hits en tvunget del af soundtracket til ens forvirrede ungdom. Og hvis man er ung og bor i provinsen, så er det altså pigerne der får lov til at bestemme musikken. Kan være det er det samme i storbyen, men det kan jeg ikke rigtigt udtale mig om.

Nå, men den her koncert, som jeg var til af udenomstændighedsmæssige grunde, tog lidt røven på mig. Jeg havde nok forventet at blive en lille smule skuffet, men det viste sig at være overraskende fedt og et nostalgisk trip af den gode slags. Meget folkeligt og meget langt fra min daglige musiksmag og de meget ens numre til trods.

Bandet var primært det originale line-up, velspillende og jeg kan godt forstå, hvorfor de var ret store i 80erne.

Salen kogte. Bedst illustreret ved disse 23 sekunder af “Den bedste tid,” hvor publikum skråler godt igennem. Egentlig havde jeg mere af nummeret, men mikrofonen i min telefon overstyrer når lyden er for høj, så det er ikke så rart at høre på. Dette klip siger også nok.

Note: Når folk skråler igennem til “Jeg var midt i en drøm,” kan det godt lyde lidt vredt og hen i retning af “JEG LÅ LIGE OG SOV!”. Jeg er faktisk ikke helt sikker på hvad sangen i virkeligheden handler om.