Category Archives: Websites

God anvendelse af Yellow Fade

I HTML kan man lave links til specifikke sektioner i en større side ved at indsætte bookmarks i siden (af typen <a name=”blah”></a>, som man så kan linke til ved at sætte bookmarknavnet ind bagefter en havelåge (#) i urlen: www.jyttescorner.dk/mitliv.html#blah) og det har man mere eller mindre altid kunnet gøre (så længe jeg kan huske i hvert fald).

Klikkede på dette link hos scoble:
techmeme.com/060929/p21#a060929p21, og noterede at techmeme har puttet den gode yellow-fade teknik på den sektion, man linker til, hvilket løser det problem der altid har været med den type af links: det kan i en større tekst være hulens svært at, hvad det egentlig er man skal rette sin opmærksomhed mod.

Det er vitterligt en kæmpeforbedring, og bør smides i værktøjskassen.

Vejrkalender

Morten Genstart Just har skruet en dims sammen, der kan give os vejret i iCal format.

Weather Calendar hedder den og den leverer nu københavnervejr til min Google Calendar.
Det er pissesmart.

Just bør også hædres for Just Dropped In Script 2.0, der giver macbrugere mulighed for at føle sig knapt så marginaliseret ensomme.

Update
Det hele kommer fra Genstart Labs, fandt jeg ud af fra hakkekøkkenet.
Ligenu får jeg uanstændigt meget lyst til også at have et kodelaboratorium.
Og overskud til at putte ting i det.

Blandede onlinekalendere

Med udgangspunkt i Spongecell en liste af webbaserede kalendere.

TechCrunch » SpongeCell, an Ajax Calendar

Jeg har kigget på et par stykker af dem.
Planzo virker faktisk rigtig nice, men kan ikke æde æøå-tegn. Skidt. Spongecell bombarderer mig med popups fra et lige lovligt responsivt interface.

Prøvede også hipcal, men det er simpelthen for langsomt. Måske noget med atlanten eller lidt for meget trafik.

30 boxes er ikke fantastisk heller. Man kan ikke umiddelbart oprette en 4-dages ferie. Der er ikke drag’n’drop og det er umuligt at klikke noget sted uden at blive popuppet.

Konklusionen, hvis man kan tillade sig at have sådan en oven på en så overfladisk gennemgang, er vist at jeg vil vente til calendar.google.com bliver peget over på den rigtige service. Subdomænet er i hvert fald aktiveret (asdf.google.com giver fejl, så der er ikke *.google.com subdomains)

Nå ja, så havde min weblog 3 års fødselsdag forleden. Og gid at det må gå den vel da hønsehuset brændte en af vor egne bravissimo.

Track ‘n’ Trace Hell

WeLike.dk, hvor jeg købte min telefon, har ligesom så mange andre en track’n’trace feature, så man som forbruger har en idé om, hvor ens produkt er henne og så virksomheden sparer supporttid på hvor-er-min-vare henvendelser.

I dette tilfælde, hvor produktet er en telefon, kan varen ikke sendes direkte, men kræver en underskrevet kontrakt og altså en ekstra postgang.

Se her:
weliketrackntrace.png

Sådan så min track’n’trace status ud her til middag, d. 4. januar.

Umiddelbart får man den følelse, at de har printet min kontrakt ud og at den har ligget og ventet i par dage på at nogen gider sende den.

Hvis man vælger at eksponere sine interne processer, så må man sørge for kun at vise de processer, som har relevans og detaljer i et omfang så kunden forstår, hvad der foregår.
Vil man ikke det, må man hellere reducere track’n’trace til en mere enkel variant:

  1. Vi har varen
  2. Du har varen

Det er da til at finde ud af.

Nu er den imidlertid på vej, og forsinkelsen skyldes at “Telias online systemer var nede” – en information man godt kunne putte ind i en venlig brugergrænseflade: hvad er det lige vi venter på?