Category Archives: Work

Bagom Julekort 2011, Eksponent-style

Vi lavede i Eksponent et julekort i 2011.

Det gør alle udviklingshuse med respekt for sig selv.

Lidt fjollet, måske, men superlækkert HTML5 og det hele: uglekort.dk

Det var forhistorien.

Fra tid til anden mødes vi i Eksponent om aftenen til små hackathons – dvs, vi lader egentligt bare være med at gå hjem – hvor man spiser noget takeout og koder løs på ens egne ting i en rigtig rar atmosfære og sammen med folk, der altid er parate til at sparre.

På første hackathon efter julekortet var sendt ud, opstod ideen om at lave et custom julekort til Umbraco teamet.

@suneboeegh, @sniffdk og @mikkel_ovesen fandt på at lave en snake-klon ovenpå det eksisterende julekort, hvor de “frugter” man skal spise er billeder af medarbejderne i Umbraco. Og der skulle være en highscore table.

Det endte sådan her: uglekort.dk/h5yr (Prøv at slå highscoren!)

Når jeg overhovedet skriver det her, skyldes det ikke kun at jeg vil blære mig med mine seje kolleger, men at opgaven blev løst på en aften og måden det blev gjort på.

De skar opgaven op i tre komponenter: slange, frugt, score.

Så blev de enige om hvilke events, der optræder  i et snake-spil, og benyttede JQuerys bind/trigger hjælpere til at binde funktionaliteten sammen med. De tre komponenter hver især publicerer relevante events og reagerer på hændelser fra de andre dele af spillet.

Og med et simpelt publish/subscribe event api, kunne udviklingen køre parallelt og bidrage til et løst koblet julekort, bestående af tre javascript-filer, der inkluderes på det eksisterende julekort og vupti haves der en slange.

DISCLAIMER: det er gået stærkt, rigtigt stærkt. Og der har også være rødvin involveret. Så der er bugs i koden, og hvis du snuser i js-filerne, skal du have proof-of-concept brillerne på og vide, at det havde højeste prioritet at få noget ud af døren OG have det sjovt.

360 mennesker på 30 middage

capgeminilogo.gifCapgemini fik tidligere i år en ny dansk direktør, Kjell Ulmfeldt, en skåning, der har været godt omkring i koncernen i de ca 31 år han har været der.

Traditionen tro skal direktøren møde samtlige ansatte, så i torsdags var jeg med 11 andre kolleger ude at spise med direktør og salgschef.

Henover maden var der så lidt diskussioner af emner som folk synes der var relevante – strategi, kultur, kantine og alt det der man nu synes er en central del af en arbejdsplads.

Det er faktisk en supercool tradtion og nem at implementere – særligt for mindre virksomheder.

Kjell har 360 ansatte han skal igennem. Det er 30 middage og temmeligt mange mennesker. Jeg tror jeg ville dø lisså stille omkring middag 20.

Omstilling vha Ruby

På det projekt jeg sidder på i øjeblikket har vi en vagtordning, hvor folk skiftes til at have omstillet en telefon til sig.

Det gøres manuelt ved at man, når man har vagten, logger ind på en tdc-side og ‘tager vagttelefonen’ ved at indtaste sit eget telefonnummer i forwarding feltet.

Vagtplanen distribueres pr mail og på en projekt-wiki.

Der er så mange irritationsmomenter ved det, at jeg greb ned i værktøjskassen og fandt ruby-skruenøglen frem.

På et par timer blev der skrevet 49 linjer ruby, der hver morgen kl. 6:00

  1. læser vagtplanen fra en google-kalender, registreret som initialer der er dagsarrangementer
  2. finder telefonnummeret til dagens vagt i en lokal yml-fil
  3. logger på TDCs omstillingsbord og skifter telefonen over.

Nu kan alle abonnere på vagtplanen i deres egen google kalender eller bare klikke sig ind på den offentlige URL fra wikien.

Damn, det var snildt.

– Brugte Mechanize til automatisering og et ruby-api til googlecalendar

PS: view source for the faint of heart

RailsConf Europe

Så er der købt billet til RailsConf Europe.

Kollegaerne og jeg er allerede i gang med forberedelserne til et oplæg om Screenscraping as a tool for changing the (legacy) world. Stadig meget at lave og kode at skrive.

Jeg har også et seriøst kig på JAOO konferencen, men det er ikke faldet helt på plads endnu.

Btw, nu vi taler job, så er Capgemini i en hiring spree, hvis du står og hænger med lommer der ikke kan få lov at være lommer for bare hænder.