Category Archives: Blogging

Kort note om kommentarspam

Ja, jeg er i øjeblikket hårdt ramt af kommentarspam.

Nej, mit akismet wordpress plugin fanger ikke en skid.

Ja, jeg har tænkt mig at gøre noget ved det, men indtil videre aktiverer jeg moderering af kommentarer, så kan jeg lave en permanent løsning senere (på ugen måske).

Nej, jeg har ikke slettet din kommentar fordi jeg synes du er et fjols, men fordi jeg selv var det, da jeg prøvede at rydde effektivt op.

Indtil da.

update: problemet løst indtil videre. se kommentarerne herunder.

Blogstatus 4 år efter. Eller deromkring.

At jeg endelig fik taget mig sammen til at opdatere softwaren under min blog, har bragt mig i en raptus — blogindlæggene sprøjter ud af mine fingre, efter en mildest talt døsig periode.

Tilbage i marts rundede jeg de 4 blogår (ikke Blågård, dit autonome fjols), og jeg kan kun konstatere, at godtnok har jeg da fået høvlet noget pladder af i den tid, men det kommer aldrig bare i nærheden af Classy.dk, der runder 5 år i dag med et snit på halvandet blogindlæg om dagen… Han er hermed udnævnt til Grafomanisk Stormester.

Selv har jeg 811 indlæg og 3.779 kommentarer, hvilket egentlig er formidablet — specielt er jeg taknemmelig over at der er så mange der har gidet at smide kommentarer. Jaja, jeg selv er godt med i eget kommentarspor, så divider med 2 eller noget i den stil.

Fremover bliver der måske en smule mere techsnak herinde, da jeg har et lille projekt på trapperne, der løbende skal gennemreflekteres, gerne med andre end mig. Jeg tænker så utroligt kedeligt alene. Mere om det senere (projektet, ikke hvor kedeligt, jeg tænker)

Jeg, et stikkersvin

Niarn: Årgang 79Jeg har nu endelig taget mig sammen til at høre Kaffeklubben på DR P1 fra 1. maj, med Pernille Rosenkrantz-Theil, Mette Frederiksen, Helle Sjelle og Blogbogstavers Line Pedersen.
Programmet starter med noget jeg har plapret på twitter, og det var ikke specielt kløgtigt, men med kildeangivelse kunne det måske have fungeret som et preemptive strike mod Pernille Rosenkrantz-Theil inden hun snip-snap-snude får kaldt mig et stikkersvin. Indirekte altså. Eller bare næsten: Jeg vil sige at jeg synes det der stinker langt væk af stikkervirksomhed.

Det er selvfølgelig noget sludder og handler om det videoindlæg jeg skrev 16. december 2006, hvor ungdomshus og ordensmagt diskuterede med raketter og tåregas for enden af min gade.
Om politiets brug af materialet citeres jeg i programmet fra dette blogindlæg et par dage efter, og det er en holdning jeg stadig står ved.

Et tak til Line P., der runder af med: Han gør det jo ikke for at være stikker. Der er den forskel. Phew.

Billedet er Niarn, der med sin skønne sang, Stikkersvin, næsten skal have det sidste ord her: Stikkersvin, du redder sengen som du ligger i’en.
Sådan.

Nu opdaterer jeg sgu skidtet

Nu nærmer det sig “nok” med det her movable type 2.661 stads, som min weblog kører på og har kørt på siden marts 2003.
Så i den nærmeste fremtid kommer stedet her til at blive ramt af en opdatering, da jeg alternativt skal justere en masse Perl-skrammel i forbindelse med en server update.

Jeg kan ikke love andet end at

  • Det bliver grimt en overgang, måske for altid
  • Gamle permalinks dør, hvis jeg ikke finder på en løsning
  • Du overlever
  • Indholdet piller jeg ikke ved, og hvis du er en af de mange RSS-læsere, så skal du kun sikre dig at du lytter på det rigtige feed

Nå ja, det bliver WordPress – selvom jeg er en Ruby on Rails-dreng, så holder jeg mig til det sikre og uproblematiske og lader RoR-alternativer som Typo og Mephisto modne lidt imens.

Det var ordene, hang tight.

Sidste udkald til blogtjek

Den store nationale bloglæserundersøgelse er ved at være overstået.
Hvis du ikke har deltaget endnu, så kan du nå det inden d. 19. marts klokken 18. eller noget.

Svar hurtigt her – det tager max 2 minutter. Faktisk.

Hvis du ikke når det, så er du stadig velkommen til at læse med her og verden er ikke gået under af den grund og ja, jeg elsker dig alligevel og på trods og alt det der.

(jeg har netop ændret titlen på blogindlægget fra “Så svar dog!” til “sidste udkald blogtjek”. Der er ingen grund til at lyde som en sur idiot når man ikke er det. Der er heller ingen grund til at lyde som en sur idiot selvom man ikke er det.).

Hvem er I dog for nogle mennesker?

For at finde lidt ud af, hvem der læser danske weblogs, har en masse myreflittige mennesker skruet en tværwebloglig undersøgelse sammen. Personligt har jeg haft lidt for travlt og bare kigget på. Men kan også være lækkert nok jo.

Gå til BlogTjek 07 spørgeskema

Og det tager vitterligt max 1 minut. (jeg ved godt, at det er hvad folkene fra Gallup også plejer at sige, men de er fulde af løgn og tager din tid for andres penge, men det er et helt andet men sprængfarligt harcelleringsemne, som jeg nok skal komme tilbage til en dag)

Det primære fokus er weblogs generelt, det sekundære er denne blog.

Læs om undersøgelsen her, hvis det er. Det hele startede på blogforum 2006

Efter Blogforum 2

Så er minikonferencen (hvis det er et passende navn) Blogforum2 vel overstået.

Interessante mennesker. Interessante samtaler. Rigtig god energi.

Der var en masse kendte ansigter og endnu flere nye, og det var lidt frustrerende at jeg ikke nåede at snakke mere med flere, men jeg må komme efter det en anden gang.

Mit 15 minutters oplæg fungerede ok, omend slide 6 gav lidt bagslag….

Hvis du var der og vil se mine slides ligger der en pdf her: blogforum2prezo.pdf.
Det giver på mange måder ikke mening at se dem udenfor kontekst. Tro mig.

update: Hov, så kom der lidt kontekst. Hør alle præsentationer som mp3-filer. Venligst optaget og stillet til rådighed af gentleman plok

Billeder på flickr og 23.

Find mere dækning på technorati og overskrift.dk.

tchnrt:

Update, 20/10
Jeg nævner i mit oplæg bogen Cluetrain Manifesto. For ikke at være så fandens indforstået kan jeg nu lykkeligt linke til bogen i dens helhed.
Derfor: læs Cluetrain Manifesto her.!

På gaden

Jeg er på gaden

Jeg er i oktoberudgaven af På Gaden, Nørrebros lokalavis. Overskriften og vinklen er “Blog som alternativ til lokalaviser,” og jeg synes ikke jeg er citeret for at have sagt så meget vrøvl, som jeg havde frygtet.

At en weblogsamling (gruppeblog, aggregeret eller en “planet”) med tiden kan blive et alternativ til lokalaviserne står jeg inde for.
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det jeg kan bruge en lokalavis til meget nemt og med fordel kan overføres til en citizen journalism platform ala Public Square.

Blogforum2

På søndag d. 8. oktober er der blogforum2 på islands brygge.

Hvis du gerne vil snakke weblogs med folk, der gerne vil snakke weblogs med folk, der gerne vil snakke weblogs med folk, så hop over på blogforum.dk’s wiki og skriv dig på deltagerlisten.

Der er også et foreløbigt program, hvor man bl.a. kan se at jeg (bedre kendt som undertegnede i den type sætninger) har tænkt mig at sige noget under den måske lidt diffuse overskrift “Blogkultur – Åbenhed, privatliv, arbejdsplads”. En titel der måske kan mutere lidt inden søndag.

(note to self: Powerpoint er den dårlige talers svømmevinger. Tag dig i agt og far med lempe, Christian!)

Tchnrt:

Læs foromtalen af blogforum 2003 på på gaden