Monthly Archives: August 2004

Ordbog til brug for oversættelse af kontaktannoncer


Ego-boosting er altid rasende charmerende…

Og så kan man ellers overveje hvad man skal bruge det til. Ikke rigtigt noget, er jeg bange for. Slet ingenting. Intet.

- Så mon ikke bare jeg skulle holde min kæft?
- Jo, det lyder som en god idé
- Ok.

Har fornyligt konstateret at jeg taler i dialoger når jeg er træt. En gang imellem laver jeg stemmen om for at kunne kende forskel på de to parter, hvilket gør det noget nemmere og mere behageligt for dem at tale sammen.

Hov, måske kunne man bruge en variant af ordbogen når man læser folks jobansøgninger.

Kortal.dk – set lidt fra oven

Forleden skulle jeg vise rundt i min hjemegn. Og da mit topografiske danmarkskort ikke helt kunne give de rigtige detaljers stemning, måtte jeg ty til Kortal.dk,

Her boede jeg til mit 18. år (NB: Kun windows + Internet explorer, og ja, det er synd at man ikke har valgt en lidt mere bred platform)

Der er to interessante ting at sige om den service.

1

Selvom man kan zoome så langt ind, at man kan se fårene på sin faders mark, så er det overraskende svært at finde rundt. Prøv f.eks. at følge din barndoms skolevej. Besværet skyldes selvfølgelig et uvant perspektiv og en stærkt subjektiv hukommelse, men tankevækkende alligevel.

2

Kortal tjener penge på at sælge relativt pebrede prints af Danmark set fra oven samt kort til digitalt brug etc.

Men hvis de nu tog sig sammen og tilbød nogle cool services så man kunne lægge forskellige former for informationslag ovenpå kortet og oveni tilbød nogle API’er, så man selv kunne kode op mod det lækre kort, så ville de nok få stigende trafik og salg af deres produkter.

Ikke at jeg skal køre deres biks.

3

Deres “kortal”-tekst, som hænger over vandene (som illustreret på billedet) skal beskytte mod folk, der vil stjæle screendumps, men jeg tror det skader mere end det gavner.
Jeg synes i hvert fald det er vildt irriterende og småarrogant og det giver mig ikke lyst til at smide 800,- for et billede i 400×200 pixels. Er det bare mig, eller er det ikke latterligt dyrt for noget man ikke kan bruge til alverden? Og kunne de i det mindste ikke lægge et demobillede op, som ingen kunne finde på at købe. Som f.eks. et luftfoto af en eller anden landkommune. Hrmf.

UPDATE JULI 2005

Kortal er selvfølgelig mere end almindeligt presset af GoogleMaps, der leverer et væsentligt federe produkt. Leg med deres satellitkort over københavn

En stime af rockfilm

Først var det Kashmir-filmen Rocket Brothers. God.

I aften var det så Metallica og filmen Some Kind of Monster. Også rigtig god, faktisk.

Næste gang bliver det Sort Sol med deres bud på en rockumentary Sort Sol – 422 dage i dybet. Interessant, nu hvor Lars Top-Galia er skredet.

Nu venter jeg blot med spænding på filmen om shubberne, der passende kunne hedde noget i stil med “Os og så Harry tog på safari” eller noget i den stil.

Beskyttelse af demokratiet

Hvis man som jeg er flittig læser af demokratiets depecher, så falder man fra tid til anden over ting, som sætter virkeligheden i et ganske nyt og måske forklarende lys.

Nyt fra Beskæftigelsesministeriet nr. 8 – August 2004:

Det uformelle ministermøde den 9. juli 2004 i Holland blev afholdt på en helt ny måde. Ministrene diskuterede i arbejdsgrupper og samlede cykler på et beskyttet værksted. Den nye form styrkede mødets uformelle karakter og gav en mere fri og åben debat.


Hvad man ikke gør for en fri og åben debat. På et beskyttet værksted. Sniffer de også lim?

[ via Jonas Linky Thing ]

IT-samtaler

I øjeblikket flyder der mere tale end musik igennem min iPod.

Det er IT Conversations, der tillader download af interviews, paneldiskussioner og hele taler fra diverse tech-konferencer. Streaming, mp3-download og en forfriskende prissætning, nemlig gratis.

Her til morgen var det O’Reilly Radar – Tim O’Reilly snakker om nye, halvnye og halvgamle trends fra sin talerstol på O’Reilly Emerging Technology Conference i februar.

Der er rigtigt meget godt at komme efter, blandt andet en cool panelsnak om XML syndikering – bedre kendt som RSS (med scoble, pirillo og Joi Ito.

Og en om journalistikkens udfordringer og e-Demokrati etc, med bl.a Dan Gillmor.

Så tror jeg vist, jeg har overskredet min namedroppingkvote.

[ via Le Danois ]