Monthly Archives: December 2004

, som man siger (ordsprog #1)

På en togtur indtastede jeg 684 ordsprog i notepad. Det er fra en lille ordssprogssamling v. Hans Brix: “Danske Ordsprog” fra 1944, og jeg har planer om at lave en lille ‘Dagens gajolflap’ her på siden, når jeg er igennem de sidste 30 sider.

  • Man skal ikke binde hund til pølse

Jeg har prøvet at bruge dette skønne og almengyldige ordsprog ved flere lejligheder i de sidste dage, men folk synes tilsyneladende ikke, at det rammer helt.

Her kommer lige et lille udvalg af perler:

  • Man kan træde en tudse så længe, at den bliver flad omsider
  • Man skal vogte sig for klatgæld, nippedrik og kys i krogene
  • Med lempe og træk får man æg i humlesæk
  • Mø skal kendes i dejgtrug og ikke i springdans
  • Møer vil alle mandes
  • Når det regner med vælling, er min ske væk
  • Der er kun lidt ly under lammehale

Hjælp det danske sprog og bring disse fine ordsprog i spil igen. Alt for længe har de været skjult, og selvom meningen kan være lidt hemmelig, fejler de jo ingenting.

Nytårsaften skulle være en god lejlighed.

Hyggeprojekt i juledagene

Al denne julefred skal helst fyldes ud med projekter, bare for at holde hovedet lidt igang. Hjernen står trods alt for en ikke uvæsentlig del af kroppens energiforbrænding. Og min krop er pumpet med animalsk fedt fra ko, and, svin, fisk og får. Måske en enkelt rotte. Så jeg er forbrændingsfrisk.

Egentlig havde jeg overvejet at skrive noget software, men det gør jeg til daglig.

Derfor har jeg kastet mig over lidt husflid.

Min mor må have nogle ‘pinde nr. 3-4′ og en garnrest.

Om at kalde nogens mor for en luder

Kommunikationsforum – Artikler – Tilsvin troværdigt

“Hvis man fx står og siger at modstanderens mor er en luder, virker det ofte upersonligt fordi man i princippet kunne sige det til hvem som helst – og det statistisk set næsten aldrig er sandt”

Er det bare mig, eller er der ikke blandt folk, der taler sådan til hinanden, netop en større statistisk sandsynlighed for, at vedkommendes mor faktisk bliver ruffet rundt med?

Statistisk, sagde jeg.

[ endnu en pointer fra Jonas Linky Thing ]

Update:
Hm, læser man kommentarerne herunder, lader det virkelig til, at der stadig er potent tilsviningspotentiale i “din mor er en luder”, hvis man bare tilføjer “med en vis statistisk signifikans”.

Kunne være man skulle slå sig ned som battler.

Fra idé til sekt #2: Ideologidesign

Den kosmiske model i en god designersekt skal have pragmatiske rødder og grene ind i himlen.

[ Dette er en opfølgning på Bogidé: "Fra idé til sekt" ]

Det betyder, at man i valget af værdier hele tiden skal have for øje, at enhver æterisk vision skal have en korresponderende praktisk konsekvens.

Klassikeren, som nærmest er en nødvendighed at have med, kan fungere som en udmærket illustration:

“Du må gøre dig fri for at komme videre. Det materielle må ikke blokere for din åndelige udvikling. Læg det her i kassen ved Sektens dør”

Organisationsopbygningen hænger nøje sammen med ‘indholdet’, og er i virkeligheden det, der er allervigtigst. Den vertikale struktur skal være på plads med det samme, ellers risikerer man, at alt falder til jorden. Folk som kommer ind i din sekt skal altid se op til dig og kun op. Dine tilbedere skal organisere sig under dig som en pyramide. Ingen må se dig i øjnene som en ligemand.

En måde at styre organisationshierarkiet på er at etablere en åndelig model, som matcher. Scientology og frimurerne har benyttet sig af en gammel gnostisk model (gnosis = viden)or man avancerer opefter ved at gå gennem videnslag.
Hver gang du avancerer får du lidt mere at vide. Du bliver medejer af en hemmelighed, som repræsenterer dit avancement. Og koster en klækkelig sum, naturligvis.

Det er vigtigt med statusmarkører. Det kan være påklædning (vinkler på skulderne), titler (“overkommandør af den hvide vinge” eller lign.), rettigheder (adgang til rummet bag den blå dør, eller ret til at læse den 32. visdom).
Bemærk at det er markører, der er relativt billige i anskaffelse for sektledelsen.

Tænk langsigtet! Sektens ideologi skal kunne skalere. Undgå at komme i den type situation, som Jehovas Vidner er løbet ind i, hvor jordens undergang skal udskydes. Det virker utroværdigt og burde være relativt nemt at undgå.

Dette er kun en indledende note. Resten kan læses i bogen og høres på kurset.

Heidi Ho!

Julie Andrews råber HO!Svaret på spørgsmålet om, hvad man nok ikke skal råbe efter søde tyrolerpiger nu om dage.

Stærkt inspireret af Sound of Music, som jeg så i lørdags.
Maria stopper op midt i en sang på torvet i Salzburg og råber HO! til et von Trappsk pigebarn.

“Let’s have a gay party” og “music in the house!” er et par andre løsrevne citater fra en strålende film, jeg dog huskede som noget mere kysk.

Nuvel, den holder stadig. Undtaget den scene, hvor Peggy Wood er den gamle abedisse, der står stille og synger “Climb every mountain” i mørket. Den kunne godt bruge et skud amf.