Monthly Archives: March 2005

Vejret lige midt i vejret

pollas.dk » Blog Archive » [DK] Lyt til vejrudsigten på din iPod

Pollas har en god pointe i sin kommentar til DMI’s podcasting initiativ: hvis man går rundt med en ipod, ved man nok godt, hvordan vejret er…

Hvilken pointe!
Det er jo decideret uanvendeligt ;-)

Med mindre man gerne vil have adgang til en instant-vejrudsigt på sin maskine a) hvis den ikke altid er online (laptop) b) hvis man ikke gider vente på download.

Skal jeg skrive en dmi-vejroplæsningsapplikation?

PS: Jeg synes det er COOL at DMI vil lege med ny teknologi.

David Chappell foredrag

Kommer lige fra et fornuftigt samlende foredrag eller talk, som det vist hedder nu om dage, med David Chappell, som talte til et Microsoft arrangement om SOA og the webservice shebang.

Det var pænt nørdet og meget rart at det ikke var en intern microsoft-taler eller evangelist eller præst eller yahoo eller hvad det nu altsammen hedder.
Godt overblik, god branchehistorik og holdtafast, hvor er der meget at sætte sig ind i og alt for lidt tid til at finde ud af, hvilken hest man skal sætte sig op på. Tror jeg vælger at gå lidt endnu….

Dalager goes Bardot (ikke badut)

pelsdyr.jpgEt chokerende kig bag de kinesiske pelsfarme er hvad dyreretsforeningen Anima kan tilbyde i form af en grum videostrimmel fra pelsavl i Kina. Et stykke video der i den grad har viralt spredningspotentiale.

Jeg må indrømme, at jeg ikke så den færdig, for selvom jeg er en knægt fra landet stopper min hårde hud et eller andet sted inden man begynder at flå dyr levende.

Det er for klamt, for barskt og slet og ret for meget. Men mon ikke det virker.

[jonas t leverede igen et link]

Påskeleg med Rails

Så har jeg skrevet min første testapplikation i Ruby on Rails. På windows godt nok, men hvor er det dog FIKST!

Har fulgt lidt med i Davids Heinemeier Hanssons weblog og da han nævnte den fjerde rails-bog, der var på trapperne, var det nok til at jeg pegede på et par download-links og brugte nogle timer.

Man kan starte med at se de to første windows-film i Rails Academy. De viser meget godt hvor enkelt det er.
Faktisk måtte jeg spole tilbage for at finde ud af, om jeg var gået glip af et eller andet, for så simpelt er der intet, der er. Og det var der så alligevel…

Har allerede et meget lille on-the-side website på trapperne, der kan blive mit første ægte rails projekt.

Med lidt held kommer der til at køre lidt hyggerails her på stedet, hvis vi kan få serveren sat fornuftigt op, så de andre, der ligger på den ikke bliver genereret af eksperimenterne.

Alternativt kan man jo gå et par stykker sammen om at splejse om en rails testserver hos TextDrive

Varsling: Der flyttes

I morgen rykker Monitoring Dalager over på en ny server.
Der vil med en vis sandsynlighed være nogle få udfald.

Det er selvfølgelig i bedste fald en sandhed med modifikationer og aller aller allermest realistisk er nok at læsset vælter og alt alt ALT holder op med at virke i nogle dage.

Så jeg vil anbefale at du printer min weblog ud for en sikkerheds skyld, hvis du nu skulle komme i en abstinenslignende situation hvor du bare MÅ have dit retrofix af Monitoring “webloggen-som-verden-bare-ikke-kan-undvære” Dalager.
Det nemmeste er nok at bruge arkivet i venstre side, så kan du printe en måned af gangen.
Hvis der er interesse for det, vil jeg lave et udkast til en smart samlemappe med faneblade, så det er lidt nemmere at navigere rundt i den døde skov.

Foto forbudt

Foto forbudt

Her, på butik liseBoutique Lize, er det ikke tilladt at fotografere.

dagen-efter-update-på-computeren:
De har endda ansat en stor bøf til at irettesætte et muntert selskab af selvfotograferende unge.

Jeg har ikke tidligere mødt en non-foto politik i det danske natteliv.

PS: Stedets eget website er moderneminimalistisk og kan kun fortælle dig, hvilke cocktails og importerede øl, du kan slynge i skrutten. Til gengæld skriver de, hvad tingene koster.