Monthly Archives: April 2006

Trommer som gammel mælk

Har i den sidste uge hørt Lou Reeds Berlin (album) nogle gange. Selvom jeg har haft pladen i omkring tolv år kan jeg stadig finde nye gode ting i den.
Jeg er i øjeblikket ret forelsket i trommerne, der sine steder lyder lidt som klumpet mælk der nøje afmålt bliver hældt ud over musikken.

Mere musik:

Hvis du kan komme til det, så sørg for at se Fearless Freaks — en Flaming Lips dokumentar, der blev vist i musikprogrammet fornylig.

Og så kan du passende nappe C.V. Jørgensen portrætfilmen “CV Jørgensen – skygger og skønhed” (kan ikke finde et godt link, desværre), nu du er i gang. Den blev genudsendt i en DR2-tema i eftermiddags.

Flaming Lips update
Hvis du køber det nye — og i øvrigt vidunderligt skæve — album, At War With the Mystics, på iTunes, skal du være opmærksom på, at pladen findes i to tilsyneladende ens versioner til samme pris. Men på den ene er der 3 bonus tracks, bl.a. en udgave af Bohemian Rhapsody. Der holder. Dér.

Schnitzelode

Schnitzel x 2

Oh Schnitzel!
Du skygger for den brændende sol.
Du bærer mig og mine over brusende floder.
Du er sletten foran Troja, og jeg Akilleus.
Jeg vil slumre på dine gyldne marker.

Ode slut.

Billedet smidt op med min w800i-telefon og ShoZu – en applikation, der kan kører på de fleste telefoner og gør det (kickflipper) snildt at tagge, beskrive og uploade billeder til f.eks. Flickr.

I den forbindelse (og endnu længere væk fra den oprindelige schnitzel), hvor og hvordan får man den billigste GPRS? Jeg kvæles af telias standard 15-kr/mb takst…

update: Så har jeg bestilt flytning til UnoTel. Spændende om lave priser matches af tilsvarende service. Alle har fortjent en chance, og de får lige en af mig.

B.Danmark.III.3.b.5 Kammervæsen

Klassifikation
Lige før påske var jeg i embeds medfør forbi Rigsarkivet. Harsdorffsalen, hvor det foregik, fungerer som foredragssal og bibliotek og her snapskød jeg dette eksempel på ontologisk overdrive.

Statens arkiver må være danmarksmestre i klassifikation og det her må være omtrent så langt nede i klassifikationstræet som man overhovedet kan komme.
Jeg ville gerne se det fuldt udfoldede træ.
Er der nogen bibliotekarer til stede?

Tilbage på pinden

Er lige kommet tilbage efter en ualmindelig herlig uge i Berlin, primært hængende ud i Prenzlauer Berg. Et par enkelte afstikkere men ellers stærkt koncentreret lokalbedøvelse.

Jeg kunne pive over dengang en ATM åd mit visakort og banken trak på skulderen og sagde at de ikke kunne gøre noget.
Eller over den tand, der bukkede under for et stykke matadormix, så jeg måtte lade en mareridtsvision af en kvindelig “it’s okay”-repeterende tandlæge udskifte en fyldning på en ellers helt almindelige tysk tirsdag.

Men jeg er en lystig fyr, det er ikke min stil og den slags begiver jeg mig ikke af med.

Girl. Dreaming?
Indtil videre en håndfuld billeder på flickr af berlinske mure, primært.

Coming up: Ode Til Schnitzlen.

Billedundersøgelse

Som et led i udviklingen af en rap usabilitymetode har frøkenerne på Usabilityblog.dk brug for folkets hjælp til en lille spørgeskema-ish ting, der minder mere om en associationsleg end den irriterende galluptelefonstalker, der har brændt mit telefonnummer ned i sit arbejdsbord.

Det foregår på survey.usabilityblog.dk og man kan vinde et spil Rise of Nations.

Og ja, jeg har kodet dimsen, så alene derfor bør du haste derover og give dit besyv med.

Hos bageren

I alle disse for vort land så alvorlige tider med fødevareskandaler, ministerielle madløgne og dødsfarlige hindbær fra helvede, kan det være ganske betryggende at kigge ind hos bageren.

Kontrolrapport hos Bagermester Erik Johansen APS:

Vejledt om hygiejnisk fremstilling af klejner og opbevaring af creme/flødeskum m.v. i køleboks.

Vejledt om skriftlig dokumentation af udført kontrol for opvarmning/nedkøling af risengrød eller lign.

Jeg vil lægge mit liv i den bagers bemelede hænder. Slet og ret.

Terror er sexet

Terror er sexet

Skulle jeg lige til at sige.

Den her findes hist og pist på nørrebrogade. Er ikke helt sikker på budskabet. Men den har sat min hjerne i sving.

Update nogle dage efter:
Paralipsis hedder den retoriske figur, hvor man får sagt noget under dække af eksplicit ikke at ville sige det.
Det er åbenlyst ironisk venden det alvorlige på hovedet, og som sådan synes jeg, det må høre til et eller andet sted i omegnen af street-art. Fordi det er på væggen ind til assistens kirkegård.
Kunne også findes på et mere mondænt galleri, så mere provokerende synes jeg altså heller ikke, det er.