Monthly Archives: July 2006

Kvalitetssikring af kommentarer

Kommentarspam er et globalt problem, om ikke helt så stort som nedfaldne køreledninger. Og nej, det er ikke rigtigt sjovt at joke med globale problemer, når uskyldige dør i altfor sindssyge bombeangreb.

Glodigitaltbalt så.

Her på stedet bruger jeg “skriv et Æ” finten for at undgå spam. Andre bruger små listige sprog- og matematiklege. “hvad er fem plus otte?”, f.eks (det er 13, red.).

Faldt over et indlæg på ikvm.net weblog. Her lyder antispamspørgsmålet:

Anti-Spam Question: What method on java.lang.System returns an object’s original hashcode (i.e. the one that would be returned by java.lang.Object.hashCode() if it wasn’t overridden)? (case is significant)

Det er ikke nemt. Jeg kan ikke svare uden google.

Det interessante er, at ikke kun onde spambots og spammere med for meget tid på deres hænder blockes. Det er en members-only kommentarblokering – kun folk, der programmerer i Java, kan udtale sig.

Captchasegmentering, er det, og det er vældigt smart, hvis man gerne vil indskrænke kommentarlystne ignoranters udfoldelse på sin weblog.

Jeg overvejer at indføre en test, der udelukker farveblinde fra at kommentere. Eller sørger for at kun min familie kan kommentere med “på hvilket sygehus blev jeg født?”-spørgsmål.

Jeg trænger vist til at sove.

Video Video (Video!)

Links til gode korte videoting, der kan bruges under kaffedrikning og indtagelse af ristede møllehjul med rødskimmelost og lidt for vandige tomatskiver på en lørdag formiddag, der på trods af sit enorme potentiale ligesåstille løber ud i sandet.

Jeg ville egentlig også have smidt et happylink til RocketBoom, som jeg har kigget lidt på i de sidste par dage, men jeg synes ærligt talt ikke det er særligt fedt.

Cph Street Meat

For et godt stykke tid siden snakkede Bøtter-hin-blogløse, Oschlag og jeg om at lave et site til kollektiv indsamling af københavnsk streetart. Det skulle være en fotoblog/google maps mashup. Der blev snust lidt til muligheder for at lave det i wordpress med en skov af diverse plugins og håndsnittede tilrettelser. Derefter i dvale. Som så mange andre ideer.

I går læste jeg så om NingO’Relly Radaren (igen, jeg er stødt på det tidligere) og gav det et skud.

Det blev på 5 minutter til streetmeat.ning.com. En klonet photo+google maps mashup til Københavnsk streetart.

Jeg er voldsomt fascineret af potentialet og det rammer ret godt en af mine ideer om at det ikke kun skal være programmører, der laver applikationer. Programmører (og det er bl.a. sådan nogle som mig) har generelt et alt for fattigt og indsnævret idé-potentiale, og med en tilgang som Ning kan alle og enhver sætte en lille social webapplikation op med klokker og fløjter.

Supercool, altså. Jeps.

Kig på radarindlægget A Week in the Valley: Ning for en solid backgrounder.

update: Oschlag har lavet en header med den fantastiske tagline “cph street meat: meat for the street eaters”

update 2: Dropper cph. Going Global. Sådan, dér! Ikke så meget ydmyg andedam, du! Det var Annelogue, der påpegede at cph begrænsningen er dum:

Personlig synes jeg det ville være en super ting at kigge på kortet for at tjekke ud hvor der er fed street art i Paris, hvis jeg f.eks. skal dithen en weekend. Hvis det var en “international” version af den, så ville endnu flere bruge den.

Hun har selvfølgelig alt for meget ret. Så op med dine gadesmarte feriefotos!

19/7: Update 3
Indtil videre et feed: http://feeds.feedburner.com/streetmeat
Der er ikke billeder embedded endnu, men det er et feed. Jeg arbejder på sagen.

Daglige billeder

Kathrine spurgte, om jeg ikke var frisk på at starte en blog med daglige billeder fra byen.

Den er en del af en efterhånden ret stor (ca. 100) ring af foto-bloggere, som hver dag poster et nyt billede fra deres by. Det kan være af hvad som helst. Det startede i Paris og er nået så langt som til Chattanooga, Tennessee.

Min tid er ikke lige til det og Kathrine dækker i forvejen selv København med Copenhagen Daily Photo.
Men folk kommer jo alle steder fra (siger de), så en Skærbæk Daily Photo f.eks. kunne være på sin plads.

Jeg kunne selvfølgelig også starte en Daily Jægersborggade Hashhandel Photoblog, bortset fra at den med en vis sandsynlighed ville overleve mig med adskillige år.