Monthly Archives: August 2006

Fransk blinkeri gone wrong

Man bruger blinklys (på biler, dem i siderne, du ved) til at markere at man skifter tilstand.
Blinkeriet gør opmærksom på, at nu er der ved at ske noget, der måske kan gøre en forskel for dig. “Jeg overhaler”. “Jeg svinger liiiige ud her, du”. Eller med begge to: “den er helt gal! pas på, dér!”.

I Frankrig. Fatter. Man. Det. Bare. Ikke.

På motorvejen er stilen den, at man sætter blinklyset til, når man rykker ud i overhalingssporet. Og så slukker man det når man rykker ind. Engang.

Resultatet kan være at man ser en lang kæde af biler hænge blinkende i det hurtige spor.
Et andet resultat kan være at man på tresporede motorveje kan finde blinkende biler i det midterste spor – de er ikke på vej nogen steder hen, men hænger bare ud indtil de kan trække ind slæberillen igen.

Blinkeriet er på franske motorveje ikke kun et signal om at man skifter tilstand. Det er ofte en tilstand i sig selv. Mildest talt forvirrende, trafikækvivalenten til ULVEN KOMMER, og ikke hensigtsmæssigt for trafiksikkerheden. Er mit bud.

Eller er jeg bare fjendtlig?

Ferie slut og macbook fuckup

Er tilbage efter 3 uger og 5250 km til, i og fra Frankrig.
Min hjerne har sjældent kørt så langsomt og skimning af ulæste rss-feeds giver mig en ubehagelig fornemmelse af en virkelighed, der går unaturligt hurtigt, en følelse af at folk nærmest er maniske i deres aktivitetsniveau og en mistanke om at jeg selv skal på ræset inden længe.
Men men.
Lang tid til mandag. Jeg må gerne være langsom indtil da.

Fik ferielæst Hundehoved (ramsland), Tipping Point (gladwell), Freakonomics (levitt & dubner), Shampoo Planet (coupland) og Long Way Down (hornby). 60% af Mind Hacks (stafford & webb), der er altfor brainy til en strand ved middelhavet, men til gengæld al tekst i det sidste nummer af soundvenue.

Skår i ferieglæden: kom hjem til en MacBook, der er ramt af den florerende Random Shutdown-syge, som Helenius fik først. Symptomerne ligger i navnet – bæstet går abrupt ned fra tid til anden, primært ved opstart eller opvågnen fra dvale.
Det’ sgu træls.
Ringer til apple mandag og finder ud af, om jeg skal sende den ind og følger med i nyhedsstrømmen.

Men hu hej, her har I mig dvask tilbage!

Træt af MT

Jeg er ved at være træt af at blogge med Movable Type 2.661. Og af at være en af de sidste på skuden, der om ikke synker, så ligger svært tungt i vandet.
Må snart få taget mig sammen til et wordpressskift. Installationen her har kørt siden 2003.

Men sagen er, at mt 2.661 faktisk virker. Og kører klippestabilt. I mellemtiden kan man så bruge den smule energi man har tilbage efter et fuldtidsjob til at lave noget, der er lidt mere interessant end at sætte blog op, lave designs og konvertere data.

Så vi venter lidt. Og hvem ved, måske bliver jeg ramt bagfra af den vilde retrobølge og bliver Poul Kjøller-smart.