Monthly Archives: October 2006

Movin’ on

I dag havde jeg sidste arbejdsdag.
I morgen har jeg første arbejdsdag.

Hvor er det i grunden heldigt at det ikke er omvendt.

Det bliver et vemodigt farvel til cBrain og et spændt goddag til Capgemini.

Som hidtil bliver der ikke meget jobsnak her på stedet, men det bliver nok heller ikke usynligt at jeg stadig beskæftiger mig med teknologi.

Til gengæld er alt indhold på dalager.com som hidtil ene og alene udtryk for mine egne personlige og i almindelighed vildfarne holdninger. Så skulle det være på plads.

Street Meat: Råddent kød. Undskyld.

For nogen tid siden fik jeg sammen med Oschlag flikket en lile streetart gmaps mashup applikation sammen på Ning.

Vi kaldte det street meat – meat for the street eaters.

Men så strandede den der. Trods det superfede navn.

Jeg sagde tidligere:

Jeg er voldsomt fascineret af potentialet og det rammer ret godt en af mine ideer om at det ikke kun skal være programmører, der laver applikationer. Programmører (og det er bl.a. sådan nogle som mig) har generelt et alt for fattigt og indsnævret idé-potentiale, og med en tilgang som Ning kan alle og enhver sætte en lille social webapplikation op med klokker og fløjter.

Og jeg må tilstå at billedet nu ser lidt anderledes ud, og der er ikke kommet nye billeder ind i måneder.

Der er 2 primære årsager:

Flickr
Flickr har fået tilføjet yahoo maps integration og gør det på en superfed måde. Så hvorfor ikke bare gøre det der, hvor folk alligevel smider billeder ind?

Ning
Ning er godt til at få ting i luften hurtigt, men hvis man gerne vil lidt mere, som Ning-folkene ikke allerede har lavet, så skal man igang med at skræddersy. Og det involverer at sætte sig ind i Nings ret lidt mystiske php data api’er, og framework-design. Ting der ikke just er rasende veldokumenterede, med den konsekvens at jeg blev så træt så træt inden det billedholdige rss-feed blev til noget. Deres dokumentation er dog sidenhen blevet noget bedre, kan jeg se.

I virkeligheden er det ikke overraskende. Det er blot sidste skud på stammen af illusionen om standardsystemet, der kan alt.
Det generaliserede standardsystem kan primært bruges til generelle ting. Så snart man vil afvige fra det normale, så skal man alligevel til at have handskerne på.

Og jeg smider handsken i ringen. Øh. Håndklædet.

Så der bliver ikke kodet mere på dimsen. Sorry, men jeg har større fisk at stege. Tag en kopi af dyret og tag over, hvis du vil. (Jeg ved ikke om man kan overdrage applikationer til andre, men sig til, hvis du vil overtage den, så kigger vi på det.)

MitKBH – København åben for alle

Jeg bliver lige nødt til at linke til mitkbh, en brugergenereret københavnerguide, der har potentiale til at give aok baghjul.

Så det hos Trine-Maria (hovedetpaabloggen.dk) og hun har da også skrevet et glimrende, opsummerende blogindlæg om sitet, så det synes jeg, du skal læse hos hende.

Et par ganske hurtige førsteindtryksindvendinger…
Der er lige et par issues i forhold til at navigere frem og tilbage mellem kort- og stedvisning, hvor man bliver tvunget til at klikke lidt for meget frem og tilbage. Og hvis man skal være pedantisk, kunne det også være fedt at se mere data på selve kortet, så man ikke kun får en sideoverskrift med titlen på den ‘pin’ man holder musen henover.
Og så kunne jeg godt tænke mig noget rss… ;-)
Altsammen detaljer.

Det er et fedt initiativ og fortjener at vi allesammen prøver at hælde noget indhold ind i det.

En fantastisk juristkommunist!

Jeg kan på det allervarmeste anbefale fire og en halv time i selskab med Carl Madsen, en ægte kommunist fra dengang de virkelig mente noget med det. Han var også jurist og arbejdede mod systemet indefra før, under og efter krigen.

Et sted bliver der f.eks. fortalt en anekdote om en hvalrospenisknogle omgjort til penneskaft.
Andre steder om hvordan det kan være svært at skjule illegale polske flygtninge, der godt kan lide en lille komsammen.

Det er pendlerguf, fra 1973 og naturligvis gravet op af DRs arkiver.

Guld fra arkivet: Carl Madsen

Noget om noget og lidt om noget andet.

37signals som mac-reklame. Jeg håber, de har fået en masse penge for det og at jeg ville have integritet og økonomi til at sige pænt nej tak. Men det er helt sikkert en nøje gennemtænkt pr-realiity strategi fra 37′ernes side, hvor de vurderer reklamen som boost af eksponering til nye segementer. Eller noget i den stil. I virkeligheden er det jo helt i orden at stille sig op og sige, hvad man mener, og at der er tale om en maclovin’ biks, det er ingen vist i tvivl om (ryan, jason og david på reboot i 05)
Hm. Jeg er nok bare en gammel sur mand, der synes at reklamer er lamme.

Og nu til noget helt andet.

John Lam fra Less is Better, som har lavet en Ruby-.NET bridge, RubyCLR er blevet ansat af microsoft. Der sker ting og sager mellem statiske giganter og dynamiske boblere these days. Folkene bag JRuby er også for nyligt blevet trukket ind i folden hos Sun.

PS: jeg synes ikke mit layout er særligt godt til at understøtte flere blogindlæg på een dag, og det er som regel også kun problematisk, når jeg som i aftes postede et indlæg efter midnat.
Nogle gange snyder jeg ved at tilbagedatere det første indlæg en time eller to for at få de to indlæg på to forskellige dage.

Venner lugter

Social Network Services har, i det omfang de virker, ikke virker eller bare stinker, uanset deres kvalitet det tilfælles at de er udtryk for en slags netværksøkonomi – dit netværk er din sociale kapital, eller hvad man nu siger.

Men i en netværksøkonomi er det blevet utroværdigt at have for mange bekendtskaber. Det er unaturligt. Det er overfladisk og slet og ret “slet ikke meningen med det hele,” som Marc Canter fandt ud af, da dugfriske Orkut i 2004 bannede ham da han fik 300 venner på en uge.

I netværksøkonomien er de velforbundne velhavere blevet ramt af et transformeret mundheld:

Venner lugter.

Personligt har jeg det fint med overfladiske bekendtskaber, og de kan bruges til mangt og meget, om ikke alt. Men det er ikke sjældent at man løber ind i venner-lugter-mentaliteten, og den er jeg sgu ved at være lidt træt af.

(Nu tror jeg ikke vi lever i en netværksøkonomi som sådan. Vi lever også i en informationsøkonomi, en oplevelsesøkonomi, en opmærksomhedsøkonomi og en ganske uøkonomisk uansvarlig ikke-økonomi)

Efter Blogforum 2

Så er minikonferencen (hvis det er et passende navn) Blogforum2 vel overstået.

Interessante mennesker. Interessante samtaler. Rigtig god energi.

Der var en masse kendte ansigter og endnu flere nye, og det var lidt frustrerende at jeg ikke nåede at snakke mere med flere, men jeg må komme efter det en anden gang.

Mit 15 minutters oplæg fungerede ok, omend slide 6 gav lidt bagslag….

Hvis du var der og vil se mine slides ligger der en pdf her: blogforum2prezo.pdf.
Det giver på mange måder ikke mening at se dem udenfor kontekst. Tro mig.

update: Hov, så kom der lidt kontekst. Hør alle præsentationer som mp3-filer. Venligst optaget og stillet til rådighed af gentleman plok

Billeder på flickr og 23.

Find mere dækning på technorati og overskrift.dk.

tchnrt:

Update, 20/10
Jeg nævner i mit oplæg bogen Cluetrain Manifesto. For ikke at være så fandens indforstået kan jeg nu lykkeligt linke til bogen i dens helhed.
Derfor: læs Cluetrain Manifesto her.!

På gaden

Jeg er på gaden

Jeg er i oktoberudgaven af På Gaden, Nørrebros lokalavis. Overskriften og vinklen er “Blog som alternativ til lokalaviser,” og jeg synes ikke jeg er citeret for at have sagt så meget vrøvl, som jeg havde frygtet.

At en weblogsamling (gruppeblog, aggregeret eller en “planet”) med tiden kan blive et alternativ til lokalaviserne står jeg inde for.
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det jeg kan bruge en lokalavis til meget nemt og med fordel kan overføres til en citizen journalism platform ala Public Square.