Monthly Archives: May 2007

MacPause

Lenovo T60PPå grund af misfarvning og knapsyge har jeg indleveret min MacBook til Humac i dag. Det er anden gang…

Mens jeg venter på at få den tilbage, er jeg trøstet ved en spritny IBM/Lenovo T60p arbejdscomputer, der er ved at blive fyldt op med software, så jeg kan lave lidt rails.

Jeg giver editoren E – TextEditor en chance, da den kan bruge de bundles, jeg er vant til fra Textmate. Desværre er det lidt noget underligt dobbelt-rod, at man skal have installeret cygwin også for at det virker.

Nåja, så er det også blevet til PowerCmd, der kan give mig iTerms tabbed consoles og reparere lidt på den usle cmd-konsol, der følger med windows.

Tak til kollegajesper fra justaddwater.dk for tips.

Serveradministration aus der Hölle.

DebianAf de ting, der tager lang tid, når man ikke ved, hvad der foregår, og uendeligt kort tid, når man ved, hvad der foregår, forekommer systemadminstration mig at være det værste.

Jeg er næsten igennem at sætte en VPS rails-server op hos det tyske hostingfirma hexonet (mere specifikt en billig premium) og Linux serveropsætning er en disciplin, jeg aldrig rigtigt har lært at føle mig helt tryg ved.

Det er en sej kamp, hvor man går et par meter frem, støder på en mur, googler sig over muren, fortsætter et par meter, støder på en højere mur, googler, græder, gør noget der tilsyneladende virker, fortsætter et par meter…

Men nu er den der så også næsten.

For de rails-interesserede: Det er på Debian, og jeg har den russiske http-server/proxy nginx til at køre foran et lille mongrel-cluster, og det virker umiddelbart super tjept. Men nu har jeg heller ikke en ægte applikation oppe endnu, da capistrano står og hvæser af mig…

Rygende Wired

Wired MagazineJeg synes det er lidt utjekket når et magasin som Wired, der ellers fylder magasinet med artikler om global opvarming og hybridbiler og fremtidens menneskehed, ikke kan sige nej til reklamer for cigaretter.

I det hele taget er de (igen) ved at køre udover kanten med mængden af reklamer i bladet – er det bare mig, eller var der en periode efter .com-døden, hvor det var slankere og knapt så reklametillæsset?

Idé: Nu jeg alligevel har dig…

Sorry, Wrong NumberDet der med at det er gamle damer der har fået alle de forkerte telefonnumre er ikke bare en gammel joke, men også en demografisk illusion. Tror jeg.

Derfor vil jeg gerne foreslå at vi sammen gør noget ved det.

Næste gang, der er nogen, der ringer til dig, og det viser sig at de har fået forkert nummer, så slår du til:

- nu jeg alligevel har dig… så kunne du måske hjælpe mig med et par spørgsmål?

Og så stiller du to hurtige spørgsmål:

  1. Hvor gammel er du?
  2. Hvilket postnummer bor du i?
  3. – og så noterer du lige kønnet på personen. Hvis du er i tvivl, så prøv med hvad-var-det-du-sagde-du-hed.

Svarene kan du smide i kommentarfeltet herunder, og så må vi se, om vi har et fornuftigt resultatsæt om et år eller to.

Dette er noget, som vi alle bliver nødt til at tage alvorligt: sammen har vi muligheden for at løse en af tilværelsens største gåder: hvem har i virkeligheden fået de forkerte numre?

Alice Cooper for fanden…

Alice CooperI forbindelse med sin nye bog (!?) “Golf Monster” (?!) gav Alice Cooper forleden et interview på fresh air.

Alice Cooper, From Ghoul-Rock to ‘Golf Monster’

Det starter meget godt, og Aliceboy er helt normal og nærmest lidt hyggelig, men lidt efter lidt bliver der skruet op for megalomanien, og Alice Coopers indflydelse på verden er, ifølge Alice Cooper intet mindre end revolutionerende, selvom han hævder at det var publikum og ikke ham, der slog kyllingen ihjel.

Stik den mand en skæppe.

- Hovhov var det janteløven, der kom der?
- Ja. Den kommer så sjældent ud.

Blogstatus 4 år efter. Eller deromkring.

At jeg endelig fik taget mig sammen til at opdatere softwaren under min blog, har bragt mig i en raptus — blogindlæggene sprøjter ud af mine fingre, efter en mildest talt døsig periode.

Tilbage i marts rundede jeg de 4 blogår (ikke Blågård, dit autonome fjols), og jeg kan kun konstatere, at godtnok har jeg da fået høvlet noget pladder af i den tid, men det kommer aldrig bare i nærheden af Classy.dk, der runder 5 år i dag med et snit på halvandet blogindlæg om dagen… Han er hermed udnævnt til Grafomanisk Stormester.

Selv har jeg 811 indlæg og 3.779 kommentarer, hvilket egentlig er formidablet — specielt er jeg taknemmelig over at der er så mange der har gidet at smide kommentarer. Jaja, jeg selv er godt med i eget kommentarspor, så divider med 2 eller noget i den stil.

Fremover bliver der måske en smule mere techsnak herinde, da jeg har et lille projekt på trapperne, der løbende skal gennemreflekteres, gerne med andre end mig. Jeg tænker så utroligt kedeligt alene. Mere om det senere (projektet, ikke hvor kedeligt, jeg tænker)

Skrab støjen af Politiken

Jeg ved godt at politiken.dk lever af deres annonceindtægter, hvilket gør det muligt for mig at få noget journalistisk indhold uden at skulle betale for det, og det respekterer jeg egentlig.
Men reklamerne på politiken er efterhånden blevet så aggressive, at min computers ydeevne og mit tålmod presses i bund, når jeg åbner siden. Det er primært filmhelvedet, der ætser min tålmodighed.

Så nu har jeg installeret et politiken cleanup greasemonkey script, der giver mig lidt fred. Desværre træder renseriet først i kraft når siden er loadet, hvilket selfølgelig tager et ondt år og giver mig mulighed for at se Zodiac traileren 2 gange inden jeg frelses.

Rasmus Rasmussen har tidligere fået nok af det samme, blot er Rasmus mest plaget af lyden, hvor jeg er træt af både lyd, ressourcevold og visuelle angreb.

Update: Henrik Aasted siger i kommentarerne at adblock plugin’et til Firefox er løsningen. Det har han ret i, og det virker perfekt.

Men det er en hårfin balance, for jeg er som sagt tilhænger af reklamefinancierede websites, sålænge de ikke vipper udover smertegrænsen: når reklamer kræver mere opmærksomhed ind indholdet på værtssiden.

Bag om Sliknavn – produktionsnoter

PHPForleden kodede jeg dimsen, der finder dit sliknavn.

Det foregik i sofaen, mens jeg så et afsnit af Unge Mødre i fjerneren, og i aftes pudsede jeg den lidt af.

Ideen kom, fordi jeg ved et tilfælde fandt ud af, at hvis man skriver en ulovlig url på slikleksikon, så spørger den, om man mente noget andet. Eks: slikleksikon.org/julemanden.

Udskift ‘julemanden’ i eksemplet ovenfor med dit eget navn, så kan du se hvad jeg mener.

Nu bliver det teknisk, så læs kun videre, hvis du er middelsvært til stærkt nørdet.

Jeg ville egentlig have lavet det som en javascript-only dims, der kun eksisterer i selve blogindlægget, da det er interessant at lege med grænserne for hvad et blogindlæg kan være. Men da javascript ikke kan læse urler på andre domæner, måtte jeg lave en stump php, gør det hårde arbejde (sliknavn.php), og så kan man kalde sin php med noget asynkront javascript (sliknavn.js).

Problemet er nu at få det regulære udtryk i phps preg_match til at fange æøå, hvilket jeg ikke kan finde ud af. Så hvis der er ÆØÅ i det foreslåede sliknavn, får man “ikke noget sliknavn” fejlen, hvilket selvfølgelig er en løgnagtig eufemisme for “jeg kan ikke kode”. Er du en djævelsk php-hacker, kan du måske løse problemet for mig?

Update
Så er der action på æøå. Regex rettet og efterfølgende urlencoding interop problem mellem php og javascript løst med denne snippet. Pastie-links ovenfor er opdaterede, hvis det interesserer nogen. View source på siden, hvis du vil se, hvordan ajaxen er blandet.

Find dit sliknavn!

Vidste du, at alle mennesker har et sliknavn? Nej?
Jamen så skal du bare skrive dit navn herunder og trykke på knappen, så skal du bare se.


Tak til slikleksikon.org for at stille sliknavne til rådighed.
Og undskyld, jeg prøver ikke at starte et hvilken-slags-slik-er-du-meme.

PSST: du der i rss-readeren, du skal ind på selve siden for at få et sliknavn. Så kan du ved samme lejlighed se, at der er kommet ny farvelade siden du var var der sidst for et år siden.

Update: Nu med progress indicator.
Update2: Nu linker sliknavnet til slikleksikon.