Monthly Archives: June 2007

Lidt om Silverlight

SilverlightBo Drejer fra Microsoft havde i dag fået Beau Ambur til at give et 3-timers crash course i Silverlight for en mindre forsamling hos Microsoft i Hellerup.

Beau arbejder i Metaliq og står bag Top Banana — en videoredigerings webapp, der kører direkte i browseren og som har en ret høj wauw-faktor (youtube screencast her). Den blev gennemdemoet i dagens arrangement, og det var ganske inspirerende og imponerende.

Tanker fra dagen:

  1. Silverlight sparker ret meget røv, men med mindre man er Chris Sells, er man vist tvunget til at bruge Expression Blend til at generere ens xaml filer. Og derfor bliver det, som andre før har pointeret, ikke interessant at lave silverlight uden Visual Studio og Expression suiten på windows. Men så er vi heldigvis i virtualiseringens guldalder.
  2. Jeg er ikke sikker på at jeg er selvskrevet til at blive Silverlight-gud. Med mindre jeg kan teame op med nogle giftige designer dudes. Men den type samarbejde lægger Silverlight og de omkringliggende tools meget godt op til.
  3. Der er basis for utroligt grimme silverlight sites, der bare er for meget. Når folk på MySpace begynder at embedde Popfly apps vil der blive slået nye æstetiske bundrekorder.
  4. Før Silverlight 1.1 går ud af alpha og understøtter IronRuby, gider jeg ikke gå i gang. Der er ikke tid nok i verden.
  5. Silverlight har endnu ikke et widget library, så hvis man vil lave brugerinterfaces skal man lave alle widgets fra bunden.
  6. Det kunne være interessant at eksperimentere med en Silverlight front-end mod en Rails backend, når ruby som sprog kommer ind i Silverlights DLR — det kunne blive en fin stack-udvidelse.
  7. Beau var lidt for meget showcase og lidt for lidt kode.
  8. Silverlight? Måske. Silver Bullet? Nope.

Over and out. Nu venter jeg bare på at Drejer får fingrene i John Lam — så tropper jeg hoppende op igen.

RailsConf Europe

Så er der købt billet til RailsConf Europe.

Kollegaerne og jeg er allerede i gang med forberedelserne til et oplæg om Screenscraping as a tool for changing the (legacy) world. Stadig meget at lave og kode at skrive.

Jeg har også et seriøst kig på JAOO konferencen, men det er ikke faldet helt på plads endnu.

Btw, nu vi taler job, så er Capgemini i en hiring spree, hvis du står og hænger med lommer der ikke kan få lov at være lommer for bare hænder.

Macbook Upgrade

Jeg har altfor meget lyst til den nye MacBook Pro 15″ så jeg kan få lidt mere “screen real estate” at arbejde med.

Så derfor må jeg sælge min hvide MacBook (og meget mere, herunder min sjæl, faktisk…) for at finansere eventyret.

Den er sat til salg på dba.dk for 7000, men du kan også købe den uden mellemledet her ;-)

Update 16/6: MacBook solgt, og MacBook Pro bestilt. 

(og jo, jeg har faktisk været ude i solen i dag, far)

En test af Popfly mashup service fra Microsoft

Microsofts nye mashup service Popfly.ms er tænkt som en blæret showcase, der skal demonstrere at Microsoft skyller web 2.0 Kool-Aid ned og at Silverlight er den nye messias.

Sådan går det dog ikke helt. Endnu, må jeg tilføje, for det er kun i Alpha, hvilket jo er valid rygdækning for at release det argeste bras, som man ikke engang har samvittighed til at smække en beta-splash på.

Popfly Flickr Carousel med billeder fra mit flickr albumDet er faktisk ret let at lave en simpel flickr mashup, som tager billeder fra din Flickr konto og smider dem ind i en flashy billedekarusel.

Popfly flickr carousel, edit modeOg det gøres ved at kombinere forskellige klodser, som kan tale med hinanden, i dette tilfælde “flickr” og “carousel”.

Vups, er der karusel!

Resultatet

Man har dræbt popfly ved at ville gøre to ting på én gang, og resultater er da også en bastard.

Silverlight er en lovende teknologi, men her er de gået så langt ud over kanten i showoff, at popfly er blevet til et mobildiskotek fra starten af firserne med blink og slide og swuush og semitransparens uanset hvor man kommer til at placere sin cursor.

Popfly signupNåja, så skal man selvfølgelig bruge sit Windows Passport (eller live id, hvad det vist hedder these days) til signup, hvilket er et godt tegn på at en webapps sexyness ikke kommer i første række.


Sidst men ikke mindst er baggrundsfarven brun. Som i Zune. En eller anden designshop har vist fortalt Microsoft at brun bliver den nye sort. Engang. Bare vent.

Update 22. juli 07: Popfly er blevet opdateret mange gange siden sidst, f.eks nu. Har ikke rørt ved det siden, så jeg skal ikke kunne sige, om det er guf.

Udsatte børn. Deprimerende.

Jeg har nu på et gammelt blogindlæg, “dating for børn“, fået tre kommentarer fra børn, der vistnok tror at blogindlægget er en eller anden form for datingsite…

Monica:

hej jeg er en pige på 12 og hedder monica bor på sydsjælland….. vil duh skrive med mig….???

Sandy

hey er en lækker pige som søger en lækker kærste er 11år og går i mode tøj kom drenge

Tim:

Hej… Jeg godt nok kun 10 men snat 11 :P … Ville barge vide om vi kunne skrive lidt sammen… Kan vi det ?? Eller ønsker du ikke vi skal skrive sammen ?

Disse børn er utroligt udsatte.
Jeg har skrevet til børnene og fortalt, at det ikke lige er noget for dem, og at de skal snakke med deres forældre om det.
Damn, hvor må det være deprimerende let at være børnelokker.

MiniMoos som reklame

Fairrates moocardsRobert Bialek fra den danske p2p financeringsstartup Fairrates.dk viste mig i går nogle små reklame moocards han har fået lavet.

Det er en ret elegant måde at producere sine egne miniflyers/visitkort på i en god kvalitet.
Jeg ved godt, at jeg skulle have smidt en femmer ind på billedet, så størrelsen kan fornemmes, men det glemte jeg sgu. Følg moo-linket, der kan man se det.

Technorati: