Monthly Archives: July 2007

Parallels udskiftet med VMware

VMware FusionJeg har været med på hurra-siden når det gælder Parallels til virtualisering af windows (mm) under Mac OS X.

Nu er jeg skiftet tilbage til gode gamle VMware der har rullet VMware Fusion ud.

VMware er ret erfarne og storspillere når det handler om virtuelle maskiner i mange afskygninger og jeg har selv brugt det tidligere, men mit skift skyldes også at der er bedre keyboard support, når man som jeg nogle gange sidder inde i Visual Studio og er hardcore genvejstastmand.

En lækker detalje er, at VMware har en converter, man installerer på en fysisk windowsmaskine (eller eksisterende Parallels-virtualiserede windows i mit tilfælde) og så kan man konvertere sin windows til et WMware image indefra. Det er sgu sejt.

Et kritikpunkt er, at der ikke endnu er helt luget ud i uregelmæssighederne. Der er lidt problemer med Unity (som hedder coherence i parallels) og drag’n drop mellem vituel maskine og OS X fungerer ikke begge veje. Men det er kun en beta, så jeg piver ikke særligt højt.

Der er beta discount på Fusion i øjeblikket, så man kan få den til $39 (den stiger angiveligt til $80 når den er færdig).

IronRuby landet

Så er den første sending af Microsofts ruby-implementation, IronRuby, landet.

John Lam annoncerer her, og ScottGu uddyber.

Hanselman demoer også.

Det er stadig pre-alpha, så forvent ikke De Gyldne Løver på DVD, men man kan compile og fx køre eksempler, hvor man jonglerer WPF med Ruby.

Både IronRuby microsofts DLR (dynamic language runtime, der er et dynamisk lag ovenpå CLR’en) bliver open sourcet så det er slet ikke så skidt og ondt endda.

Skoda som designparasit

SkoooodaaaaSkoda kører en reklamekampagne i øjeblikket, hvor man i tvreklamen (den der hedder ‘fabia tour de france’) får den sædvanlige smøre om en eller anden skodadyt der slutter af med ordene:

[...] – vores bud på nytænkende bildesign!
Apropos design, så følger der en iPod shuffle med i købet.

For det første er det en retorisk sniger, der overfører Apples designrenommé på metervaredesign. Det “Apropos” sætter et temmeligt eksplicit lighedstegn mellem Apple-design og Skoda-design.

For det andet er det simpelthen for fedtet at smide en shuffle til 650,- oven i en bil til 190.000,-

Tilbage fra ferie

Attenti Al Cane!Hjemvendt efter en 11 dages koncentreret afslapper i Lido di Camaiore. Toscana. Italien.

Badeferie med 3000+ siders blandet fiktion (Jonathan Strange & Mr. Norrel, JPod, Quicksilver og temmelig tamme Coalescent)

Hotel Mariani er et hyggeligt lille familiehotel, meget roligt og derfor passende til min tilbagelænede pensioniststil (på google maps).

Tog toget derned, men er stærkt irriteret over at to returbilletter til Italien (godtnok med soveplads på nattoget) skal koste latterlige 7000 kroner. Der er simpelthen for lidt konkurrence eller balance eller retfærdighed eller noget.

Aktiv ferie? Jo, hvis nedkøling i middelhavet og sandaltøfferi tæller.

Kulturrejse? Jo, hvis madkultur og medbragt slamfiktion tæller.

Har smidt en håndfuld Lido di Camaiore skud på Flickr. Der er også nogle billeder fra trinetrine.

Min hjerne er stadig på ferie, så den er omtrent ligeså struktureret som dette bloglindlæg.

Just (don’t) Eat

JustEat.dk er en online service, der fungerer som broker og transportør mellem restauranter og take-outers. Jeg er ikke helt uerfaren, når det handler om take-out.

Som f.eks. i aften, hvor jeg bestiller mad til to personer hos King Chicken på Østerbro.

At maden er en halv time forsinket, er ganske normalt (omend lidt utjekket), men halvdelen af maden er ikke er med, og det er lidt noget rod. Så jeg ringer til Thomas fra JustEat.

“Du er nummer et i køen” [...musik...blabla..tidengår....] “Du er nu nummer to i køen”…

Allerede nu begynder mine bange anelser.

Thomas fra justeat kan fortælle mig, at jeg skal snakke med restauranten: “Det er jo dem, der tilbereder maden til dig,” (aaah!) og så får jeg historien om at justeat bare står for leveringen, og at jeg skal ringe til restauranten, hvis der er problemer af nogen art.

Kongkylling taler ikke rigtigt dansk, men efter nogle minutter med stærkt stigende puls må jeg smide røret på, da jeg kun kan få ud af ham, at han har skrevet noget ned på en seddel, men ikke helt hvad, og da han spørger, om jeg kommer efter resten af maden, er jeg et splitsekund fra at sige helt præcist, hvor han kan anbringe sin mad, men besinder mig til et det-er-ligemeget-farvel og regner derefter ud, at den tid det vil tage mig at inddrive de 65 kroner ikke er besværet værd.

En forklaring på, hvorfor det går så galt, kan være, at chaufføren, der henter maden, ikke ved, hvad han henter. Den kvittering, han viser mig som undskyldning på madhalveringen, viser kun et ordrenummer og min adresse. Så den stakkels mand har ingen mulighed for at lave det mest basale raincheck ved afhentningen, og enhver fejl i produktionsleddet falder naturligvis tilbage på JustEat.

Hvis man ikke kan sikre kvaliteten hos sine underleverandører er det bare et spørgsmål om tid før folk begynder at blive trætte.

Et andet problem er, at de simpelthen ikke skalerer. Jeg er før blevet ringet op en halv time efter forventet spisetid med en “vi er kede af det, men vi når simpelt ikke at komme med maden i aften…”. Det er normalt at de bare er 30-60 minutter forsinkede.

Har tidligere prøvet med e-takeaway, der har gang i en lignende model, men de var også en meget blandet fornøjelse.

Det er en skam at det ikke virker, og man kan ikke helt lade være med at tænke, at det sgu må kunne lade sig gøre.

Tror dog ikke at jeg er på vej ind i restaurationsbranchen — jeg ville blive rullet ind i sure smileys efter en uge.