Monthly Archives: October 2007

Backup time

For nogen tid siden postede shevy et grusomt blogindlæg om hvor udsat ens digitale historie er, når der kravler en junkie ind af vinduet.

Så nu er jeg ved at nærme mig et backup setup, jeg tror på.

Mozy, gratis automatisk backup af 2gb data. Klarer de ‘lette’ filer, dokumenter etc. Virker også til windows.

Ekstern Western Digital My Book Essential, 500gb, hvor jeg har lavet en partition på samme størrelse som min macbook pros harddisk. Den laver jeg smart-backup på via superduper, så man kan boote og køre sit klonede system direkte fra den eksterne harddisk. Den tager sig af crash-risikoen, og kostede kun 807,- hos getmore. Superduper bliver nok afløst af Time Machine i OS X Leopard om en uges tid eller to.

Offsite backup til brand og indbrud: Her har jeg købt en konto hos site5, hvor man i øjeblikket får 750gb for $7.50 om måneden på et webhotel (så jeg kan samtidig hoste et rails website). Site5 har 13% halloween rabat på alt indtil den 31 – brug halloween2007 som coupon code. Jeg har endnu ikke sat det op, men jeg regner med at jeg vil sætte noget incremental et-eller-andet op via ftp eller scp. Konkrete ideer modtages med kyshånd.

Så nu skal jeg bare en tur igennem mine gamle backup-cd’er så de kan blive overført.

Credits: Oschlag tippede mig om mozy, Classy om site5.

PS: Hvis du vil på mozy, så smid lige en kommentar med din egen email som afsender (den bliver ikke vist). Hvis jeg inviterer dig, får vi begge 25omb ekstra gratisplads.

Update: et par stykker har ikke kunnet finde mozys gratisprodukt. Men det er altså her.

Update II

Nu har jeg brugt ca 5 dage og nætter på remote backup af iTunes og iPhoto med rsync:

# iTunes
rsync -rltv --block-size=15000 --progress --delete --exclude **/Podcasts/** ~/Music/iTunes myuser@mydomain.dk:~/backup/

# iPhoto
rsync -rltv --block-size=15000 --progress --delete ~/Pictures/iPhoto Library myuser@mydomain.dk:~/backup/

Det kører smooth. Og så kan man stoppe og resume som man vil. Men det tager sgu lidt lang tid, selvom man har 1mbit op.

Årh, havde jeg bare sagt…

Har lige set MC Fight Night fra KB Hallen. Ikke i KB Hallen, desværre.

Kender I det, hvor man har været ude for en eller anden situation, og man bagefter tænker pis os, jeg skulle have sagt det og det og så havde jeg rigtigt givet ham og så ville jeg have vundet situationen og rigtigt vist dem, hvem der er overhund?

Hvis jeg havde været battle-victim for Pede B (aka den onde vinder), ville jeg ikke engang bagefter have nogensomhelst idé om hvordan jeg skulle komme tilbage med andet end et patetisk “det kan du selv være”. Eller måske endda “spejl!” hvis det gik rigtigt højt.

Rebranding: Kødkildevand

Kødkildevand FrontHvis man kommer i en del virksomheder ser man nogle gange at den pågældende biks har fået konstrueret deres helt egen etiket til halvliters kildevandsflaskerne i køleskabet. Så kan man se lidt på det logo, og kunderne der kommer forbi tager måske flasken med sig og vupti har man noget fin reklame.

Måske, hvis man er rigtigt langt ude, kan man tro at folk, der drikker vandet vil forbinde dejligt køligt kildevand med det der står på etiketten.

Erik Livs, tankpasser mellem Malmø og Göteborg må tage prisen for den person der kan tage flest stoffer og stadig holde en tankstation kørende. Han er røget med på rebrand-kildevand-vognen for at få flere kunder i biksen, der udover benzin også langer friske karbonader og köttbullar over disken.

Kombinationen af kildevand og store mængder blandet svin er simpelthen det klammeste jeg længe har set.

(flasken har også en bagside)

Lidt om at fiske

Stille fiskenJeg er netop kommet tilbage fra nogle dage i Sverige (v. Göteborg) med familien. De gode efterårsfarver er at finde i skovområder, ikke på Amager.

Fiskede for første gang i måske 20 år, men kunne stadig huske hvordan man sender en spinner afsted. Kunne dog ikke huske hvordan man fik fisk til at tro at det er godt at spise. Så vi blev enige om at søen var død.

Lystfiskeri har potentiale til at være ret Zen, men det blev ikke til mange timer ved snøren.

3 pix

Omstilling vha Ruby

På det projekt jeg sidder på i øjeblikket har vi en vagtordning, hvor folk skiftes til at have omstillet en telefon til sig.

Det gøres manuelt ved at man, når man har vagten, logger ind på en tdc-side og ‘tager vagttelefonen’ ved at indtaste sit eget telefonnummer i forwarding feltet.

Vagtplanen distribueres pr mail og på en projekt-wiki.

Der er så mange irritationsmomenter ved det, at jeg greb ned i værktøjskassen og fandt ruby-skruenøglen frem.

På et par timer blev der skrevet 49 linjer ruby, der hver morgen kl. 6:00

  1. læser vagtplanen fra en google-kalender, registreret som initialer der er dagsarrangementer
  2. finder telefonnummeret til dagens vagt i en lokal yml-fil
  3. logger på TDCs omstillingsbord og skifter telefonen over.

Nu kan alle abonnere på vagtplanen i deres egen google kalender eller bare klikke sig ind på den offentlige URL fra wikien.

Damn, det var snildt.

– Brugte Mechanize til automatisering og et ruby-api til googlecalendar

PS: view source for the faint of heart

IronRuby og open source bevægelsen

I øjeblikket kører der en interessant og rather-intense-ish diskussion på mailinglisten for Microsofts IronRuby.

Charles Oliver Nutter fra Sun og med- om ikke hovedansvarlig for JRuby, startede tråden “Public versus private discussion and community momentum“.

I know there’s always thoughts about secrecy and springing the next big software surprise on the world when working at Microsoft, but secrecy is poison to an OSS community. If you want to get people excited about helping out and getting involved, you can’t keep them in the dark about portions of the development process.

Kernen i diskussionen er spørgsmålet om Microsoft med deres Open Source tilgang til IronRuby er villige til at tage skridtet fuldt ud og åbne for de interne diskussioner om udviklingen af IronRuby og DLR.