Monthly Archives: January 2008

Open Source hos Microsoft

I sidste uge var jeg til et arrangement om Open Source hos Microsoft i Hellerup.
Niels Hartvig (Umbraco) og Mads Kristensen (BlogEngine.net) holdt strålende oplæg om deres respektive .NET Open Source projekter

Umbraco er et web cms, har en del år på bagen og har i omegnen af imponerende 45.000 aktive installationer, herunder Peugeot.com. Hartvig har en blogpost, der opsummerer hans oplæg meget godt.

BlogEngine er et, guess what, stykke weblog software som f.eks. wordpress, bare skrevet i .Net. Det er et vældigt aktivt projekt, der trods sine kun 8 måneder på bagen ser rigtigt interessant ud.

De to oplæg dækkede meget godt de udfordringer, der er i forbindelse med at etablere open source projekter generelt – herunder organisationsformer, licensvalg og forretningsmodeller.

Microsofts vinkel på arrangementet var at Open Source systemer er interessant for virksomheden sålænge de har indtægter på platformen, altså operativsystem, web- og databaseserver.

Hverken Umbraco eller BlogEngine.net er radikale i forhold til at køre en fuld Open Source stack, så selvom det principielt ville kunne lade sig gøre at køre open source .net fra top til bund med Mono og PostGres eller MySql, så er det ikke deres ærinde. Deres fokus er applikationen og ikke platformen.

Den efterfølgende diskussion blæste desværre lidt i øst og vest, da de 15 mennesker der var samlet interesserede sig for ret forskellige ting…

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg nok var lidt fejlcastet (af mig selv, forstås!) til at være der, i hvert fald var jeg den eneste fra enterprise- og konsulenthusverdenen, tror jeg. Men det var bestemt et interessant arrangement.

Det fik mig til at tænke.

Vi er mange der bruger open source software hver eneste dag, og vi bør være bedre til at give noget tilbage. Man kunne forestille sig at det blev praksis at man i tilbud inkluderede open source payback i et eller omfang, og det behøvede såmænd ikke modsvare den besparelse man opnår — mindre kunne også gøre det. Udfordringen er selvfølgelig at få open source projektejerne til at stille nogle opgaver, der er til at gå til og i passende chunks.

Rodede tanker, I know. Men jeg bæller hostesaft, så jeg er lovligt undskyldt.

Tanz-Café

Er i Lübeck med Capgemini på det årlige Kick-Off. For dem, der ikke har prøvet den slags, så er det sådan noget hvor man bl.a. ser nogle powerpoints og konstaterer at det går godt men at der dog er plads til forbedringer.

Vejret er usselt, men jeg får netværket en del, hvilket er absolut nødvendigt for at orientere sig i en virksomhed med hundreder af kolleger som man ikke kender. Så der bliver snakket smånørdet rundt omkring i krogene.

Nej, vi har endnu ikke været på Tanz-Café. Men det er på listen over alternativer hvis aftenens high-paced festivitas ikke passer til mit lettere forkølede vrag af en krop.

Slamsjournalistik

Her har I lige en journalistisk bundskraber fra Politiken at holde weekend på.

Når absurde fantasier tager magten fra en computernørd, kan konsekvenserne blive blodige

Historien er at en lettere psykotisk japansk teenager skriver på sin computer at han vil slagte sin familie, hvorefter han udfører planen.

Erstat “computer” med f.eks. “post-it” i “artiklen”, så kan enhver se idiotien i den slags telegram-journalistik.

God weekend.

Et weekendsæt

For en temmelig ung kvinde på Amager kan det godt være helt naturligt at købe 3 flasker rødvin og en graviditetstest en fredag eftermiddag.

Føtex har venligt nok placeret graviditetstesten sammen med kondomer, batterier, tyggegummi og osteskærerstrenge helt oppe ved kassen i “nåhja, jeg måsgu hellere nappe nogle…”-kategorien.

Til min store fortrydelse har de ofte presset andre fornødenheder som f.eks. Twix længere væk, og hvad fanden hjælper en graviditetstest en mand der er ved at gå sukkerkold?

Update: Pål har smidt et link til fotodokumentation i kommentarerne.

Playstation 3 som mediedimmert eller -møbel

Nu jeg alligevel er inde i en overfladisk grejsnakkebølge.

Jeg har haft en Playstation 3 i nogle måneder nu, og udover at spille Dirt, Resistance: Fall of Men, Guitar Hero 3, Stardust HD og Motorstorm, så har jeg fundet et par ikke-spils anvendelser, som jeg ikke lige havde forberedt mig på.

1. Mac OS X som medieserver

Har smidt $49.95 efter medieserver-programmet EyeConnect. Nu har jeg fra min PS3 adgang til musik, video og billeder fra min computer.

Musikken giver det ikke så meget mening at dele, men video og billeder er et hit. Nu kan jeg se video podcasts fra iTunes fra sofaen uden at skulle bakse kabler ind i fjernsynet.

Det er dog iPhoto billedbladring, der holder mest. Det er vildt intuitivt at bladre billeder med en gamecontroller, og der er blevet plads til lækre transitions, zooming og rotation, når man flipper rundt i sine albums. Og så er der brugt noget af konsollens grafikprocessor på nogle lirede slideshow-modes.

Desværre understøtter EyeConnect ikke iPhoto 8 events endnu (jeg har dog sendt dem en request), så hvis man vil bladre en event, skal man enten lave den om til et album eller snyde softwaren ved at lade den event man vil browse være under “recent” i iPhotos sidebar – så dukker den op på PS3′en som et album.

Med den nyeste PS3 firmware kan man også streame DivX fra EyeConnect, men der mangler stadig understøttelse af .srt subtitles og xvid — men det kommer forhåbentligt senere.

(open source alternativ til EyeConnect: MediaTomb, men den har jeg ikke testet)

Update: $20-alternativ til EyeConnect er lige dukket op, MediaLink fra Nullriver.

2. Nokia N82 som medieserver

Ok, det her vidste jeg ikke i forvejen. Fandt i aftes ud af, at Nokia N82 kan bruges som streaming server på samme måde som EyeConnect på OS X. Man starter den under Tools -> Connectivity -> Home Media, vælge at connecte til samme Wifi netværk som PS3′en kører på og så på telefonen acceptere at at PS3′en får adgang til telefonen, når man søger efter medieservere.

Det er faktisk supercool at man kan se telefon-skud direkte på sit TV uden først at skulle overføre det til en computer, eller endnu værre at skulle se hinanden over skulderen på selve telefonen.

Ny fon in der waffle haus

03012008010Nu får jeg utroligt sjældent vafler, men hvis man er smugfan af Dead Like Me (som i øvrigt snart bliver til en dvd-only film, selvom man troede de havde aflivet serien helt) er der et eller andet over at sige waffle haus. Nå, men det var jo ikke det jeg ville.

Jeg har alt alt for længe været træt af en efterhånden slidt men stadig øvorange Sony Ericsson W800i, og i dag kom opgraderingen: Nokia N82.

Plussiden: Wifi, 5 megapixel kamera med xenon blitz, GPS.

Minussiden: lidt besynderlige taster, som jeg dog tror er inden for tilvænningsrækkevidde. Og sikkert en masse andet, som nok kommer efterhånden.

Den poster direkte til flickr out-of-the-box, men hvis man installerer shozu kan man lynhurtigt poste geotaggede billeder direkte til Flickr. Som f.eks. dette lækre billede fra min altan

Hvis man kigger på billedet i max opløsning vil man kunne skimte noget af min gamle cykel, der netop har fået stjålet en pedalarm. De er sultne på Amager.

Nå, men mit flickralbum bliver nok forurenet lidt med ligegyldige mobilskud i den nærmeste fremtid. Så er du advaret. Hvis du skulle kigge. Eller ikke.