Monthly Archives: August 2008

Husk mælk

Jeg har leget lidt med remember the milk(RTM), en ret avanceret og gratis opgavestyrings-webapplikation.

Da jeg arbejder på halvt mac og halvt windows bliver det nødt til at være lidt platformsuafhængigt, og lifehacker sagde at RTM var fin. (Link til RTM artikler på lifehacker)

RTM har, udover muligheder for integration med mail og kalender og widgets og windowsklienter og fanden og hans pumpestok, integration til Twitter, så man kan twitte “d rtm køb mælk” og vupti bliver der oprettet en task i din RTM inbox. Og det gør du selvfølgelig pr. sms.

Det er kreativt og ret cool, men også interessant, at man vælger at skabe en afhængighed til et produkt med så store stabilitetsproblemer som twitter. Men skulle man lave den integration selv, skulle man både have egen sms gateways og en jabber server eller noget i den stil. Så hvis ens kunder kan leve med tilgængelighed i blinklys-kategorien, så har man fået en gratis relay og sms service.

Men pointen er, synes jeg, at ens kunder nok i længden ikke kan leve med det. Og lukker man for det varme vand igen, så har de lige nået at snuse til noget, der kunne være rigtigt fedt, men som er blevet fjernet igen. I det tilfælde taber alle.

Så galt behøver det naturligvis ikke at gå — RTM vil nok bare hælde den feature over i en kommerciel PRO konto, som så kan financiere det hele.

Oversættelse ønskes

Fandt den her på vores gavl.

Oversættelse ønskes

Da jeg ikke lige umiddelbart har kunnet finde nogen online OCR oversættelsesservice fra arabisk, bliver jeg nødt til at have lidt hjælp. Så hvis der er nogen derude, der har styr på deres højre-til-venstre skriftsprog, så stik mig lige en oversættelse.

APPoulsen foreslår i en flick-kommentar “Ungeren blir”, hvilket måske er et bedre bud end “Vantro hund,” som jeg selv først gættede på. På den anden side kunne det være en arabisk kilroy eller noget i den stil og altså et tag fremfor et politisk/religiøst budskab.

Men hvis det er et budskab, så er det en ret snæver målgruppe man rammer. Så det vil jeg gerne hjælpe lidt med her.

Nå, men lad os nu se. Så kan vi jo følge op.

Update 12. aug

Min pakistanske kollega Ali kom mig til undsætning.

For det første er det pakistansk og ikke arabisk.

Og der står: “Dette hjerte er fyldt med kærlighed” (Yeh Dil Ashiqana)

No shit.

Desuden er det helt normalt, viser det sig, og Ali tilføjer: “det står også bag på taxa’er i Pakistan”.

Altså ikke noget vredt og truende.

Hvis du gerne vil af med den sidste tvivl og terrorfrygt, så kan du relaxe lidt til den her musikvideo som har den samme titel.

100km og lidt om løbemotivation

I starten af maj kom jeg af vanvare til at stille mig op på en vægt.
Umiddelbart derefter fandt jeg løbeskoen frem. Igen.

Der findes vist to typer af løbere: dem der kan lide at løbe og dem der ikke kan, og det er naturligvis fordelt på dem der kan lide processen og dem der har fokus på resultatet.

Jeg tilhører uden tvivl den sidste gruppe.

Endnu kan jeg ikke løbe afsted og tænke frihed!! luften!! solen!!, og de naturlige endorfiner som skulle give en vanedannende rus, har jeg ikke set noget til endnu.

Min motivation kommer altså ikke fra aktiviteten selv (intrinsic motivation), så hvis jeg skal motiveres til at løbe skal den komme fra noget der ikke ligger i løberiet selv men udenfor (extrinsic motivation).

Det er jeg holdt op med at skamme mig over og har i stedet fundet min opskrift:

  1. regelmæssighed
    Jeg skal løbe to eller tre gange om ugen.
  2. registrering.
    Jeg fylder distance, tid, maxpuls og gennemsnitspuls ind i et google spreadsheet og regner på diverse gennemsnit etc.
  3. mental stimulation
    Jeg hælder podcasts og lydbøger i min iPod shuffle.

Nu har jeg så løbet mine første 100km og selvom det er hvad andre spiser til morgenmad, så er jeg faktisk ganske tilfreds med mig selv. Udfordringen bliver at holde motivationen.

PS: punkt 1 og 2 er helt i tråd med Jerry Seinfeld’s productivity secret