Monthly Archives: December 2008

Der er åbne data på ønskesedlen!

Jeg modtog i dag IT- og Telestyrelsens OIORest nyhedsbrev med overskriften “Ønskeseddel udbedes”, hvor ITST efterlyser borgernes (det er os) ideer og ønsker til hvilke åbne data vi allerhelst vil have kløerne i.

Uddrag:

I forbindelse med OIOREST arbejdet kunne jeg godt tænke mig at høre dig, om hvilke data du gerne vil kunne tilgå, samt hvordan disse data kunne anvendes med nytteværdi i form af innovation, problemløsning, effektivisering, indtjening mm. Lav en prioriteret liste (ønskeseddel) over hvilke data du gerne så var tilgængelige, hvad de skal bruges til, samt hvilken nytteværdi det vil skabe. Send ønskesedlen til fhj@itst.dk. Inspiration til hvilke data det kan dreje sig om, kan du få fra Offentlig fællesviden i Det Digitale Danmark[word doc, SIC!] .

Øverst på min personlige ønskeseddel står primært at de eksisterende services på OIORest.dk får permant opbakning og løbende opdateringer. Det kan bruges som en eksemplarisk platform hvor folk kan innovere ovenpå. Og hvad der så ville blive bygget ovenpå, kunne tjene som inspirationskilde for både dataudstillere og datakonsumenter.

Når jeg ikke bruger ordet “dataejere”, så er det fordi at det jo er vores allesammens data som vi naturligvis skal have fri adgang til.
Så nytter det ikke noget at denne adgang med lovgivningen i rykket bliver afgiftsbelagt.

Hvilke data ønsker du dig? Smid det i en mail til ITST og vær med til at lægge lidt pres på Systemet!

Læs hele nyhedsbrevet (ikke word-doc)

Mr Nom Nom – psykokage og superstar

Julen nærmer sig. Og derfor er det blevet til Sweet Christmas #14 med den umættelige mazarinbrownie Mr Nom Nom.

I dagens afsnit viser Mr Nom Nom lidt mere af sin luskede side. Han vinder kynisk og manipulerende den godmodigt buldrende citronmånes venskab og æder ham i noget der minder om 21 bidder.

Mr Nom Nom kan trygt beskrives som en superintelligent kage med psykopatiske egenskaber.

Er det virkelig den slags kager vi i vores samfund vil have som rollemodeller?

(Til dem der ikke har opdaget julekalenderen endnu (der må være et par stykker, derfor denne post), kan alle afsnit ses her hos Emme. Start nedefra.)

TV2 nyhederne giver rød løber til Qvortrup

Da Stein Bagger, det sikkert ulykkelige menneske, forleden forsvandt i en omgang røgsky og -slør, og han blev udråbt til finansiel mastermind og psykopat, kunne TV2 ikke få fat i hans kone, som han forlod midt om natten. Hun ville ikke være med.

Det var da også ærgerligt. Pokkers ligefrem. Der skulle jo laves nyheder.

Nå, men heldigvis kan man da ringe til Baggers gamle mor i Frederiksværk og sludre lidt med hende så man kan få lidt perspektiv uden altformeget whiteboard med pile i allemulige retninger.
Ikke overraskende synes hun at Stein er en dejlig dreng.

“Også efter i dag?”

Så. Nu kan ingen da finde på at sige at Henrik Qvortrup ikke passer ind i TV2.

PS: bemærk forsinkelsen af denne blogpost. Men sådan er det med os der arbejder med dybdeborende journalistik. Forsinkelsen er prisen for grundig research. Next up: Titanic er sunket!