Monthly Archives: March 2009

Anbefaling: ANUG podcasts med Umbraco-Niels

Har lige hørt et rigtigt fint interview med Niels Hartvig fra Umbraco (Et open source web Content Management System, eller CMS).

Den er lavet af ANUG‘s Søren Spelling Lund som en del af ANUGs podcast (ANUG står for Århus .Net User Group, og er nok den mest velkørende .net user group i landet.)

De tre dele sætter fokus på historien om Umbraco (som er rigtig rigtig god), forretningen og produktet.

De tekniske forudsætninger for at lytte med er lave, da det mest er historien om tilblivelsen af et succesfuldt open source CMS, herunder organiseringen, de personlige faktorer og forretningsudvikling.

Find det her: Del 1, Del 2, Del 3.

Hvis man interesserer sig lidt for open source eller godt kunne tænke sig at finde ud af, hvordan i alverden man kan tjene penge på noget der er gratis, så er det et godt lyt.

Månedens what?

Er netop landet fra raaaar ferie i der-hvor-solen-næsten-altid-skinner (på en måde det modsatte af der-hvor-solen-aldrig-skinner, men ikke helt alligevel).

Har så fået et par tillykker fordi jeg er blevet månedens blogger i MSDNs danske news flash. Det er rettet mod det danske .Net udviklercommunity og jeg er vældig stolt omend en smule overrasket.

Problemet er nu at jeg ikke har været superskarp til at tech-blogge på det seneste, og selvom jeg har et par små nørdede indlæg i ærmet så har det aldrig været meningen at min blog skulle være en 100% tech zone — jeg vil jo nødigt gøre det helt ulæseligt for non-techies som trods alt stadig fylder mest i mit “publikum”, min “læserskare” eller bare dem der ikke lige orker at arbejde at se tv og derfor kigger forbi…

Nå, men jeg skal nok techblogge igen. Snart. Om en bog måske endda. Eller et oplæg jeg skal holde. Eller om den tabernar der har implementeret taxakøen i lufthavnen.

Enough with the cliff hangers!

Facebookmedieret bogredning

Fik den her facebookbesked fra forfatter og tidligere medstuderende Kim Blæsbjerg :

Kære alle

Restoplaget af min debutbog fra 2002 Fælder står foran at blive makuleret fordi der ikke er nok salg i bogen længere. Men jeg vil prøve at redde de resterende 300 eksemplarer. For jeg vil selvfølgelig meget hellere have at bogen kommer i læsernes hænder – eller i det mindste ind i folks reoler – end at den ryger i makulatoren! Derfor har jeg købt hele restoplaget og tilbyder nu alle interesserede et eller flere signerede eksemplarer af Fælder.

Jeg tjener ikke noget på det, beder kun om at få dækket mine omkostninger med at erhverve bøgerne og med porto.

Så hvis du gerne vil modtage et signeret eksemplar af Fælder med posten, skal du bare sende mig en mail med din adresse og så indbetale 23 kr. på min konto i Nordea [...]

På min blog www.kimblaesbjerg.blogspot.com kan du se hvad Fælder er for en slags bog og bl.a. læse to glimrende anmeldercitater samt ét der er temmelig grumt …

Fin idé og god markedsføring.

Jeg kan godt lide tanken om at redde bøger fra makulatoren. Der er sådan lidt bibliofil actionthriller over det.

Læs mere om kontonummeret, den grumme anmeldelse og andre detaljer hos Blæsbjerg selv