Monthly Archives: August 2009

Lancering: Arena365

Det er med grøde i stemmen at jeg må præsentere et nyt webprojekt, jeg har været med til at lave:

Tag godt imod Arena365.com!

arena3651

Det er et niche-netværk for sportsudøvere og aktiv-livsstilere og har et klart social aspekt: planlægning for hold og grupper med diverse features.

Udover det sociale er der også en individuel vinkel med træningsværktøjer, som træningslog, ruteplanlægning og en personlig motivations GTD-style feature der hjælper dig med at holde nallerne fra kagerne.

Og så er der brugt en bunke tid på at lancere på seks forskellige sprog fra starten af – check f.eks. denne screencast på italiensk (lidt grynet, desværre, men sproget ræser derudaf!)

Vi har en masse spændende ting vi gerne vil med sitet, og vi har fyldt et tegnebræt på et par hektar og der er flere ideer i kø bagved.

Det er mange år siden jeg har været med til at launche ting, som må vises til verden, og det er vildt fedt og minder mig om, hvorfor jeg overhovedet havnede i denne branche. Yay!

Nå, men den lidt officiel konceptbeskrivelse lyder sådan her:

Vi har udviklet Arena365, fordi vi gerne vil hjælpe dig med at leve et sundere og mere aktivt liv. Derfor har vi skabt rammerne og værktøjerne til at hjælpe dig godt på vej. Planlægning, kommunikation, motivation og kontakten til dit netværk er i højsædet hos os. Vores mål er at gøre sport og aktiv livsstil lidt sjovere og langt lettere for dig, dit hold, din familie og alle dine venner.

For de tekniske

Sitet er bygget i ASP.NET MVC med et NHibernate datalag. Det er mit første projekt med den teknologi, så der er naturligvis blevet smidt nogle lærepenge over disken undervejs, men det er en meget motiverende arkitektur at arbejde med.

Jeg har i et tidligere blogindlæg beskrevet stacken, og siden da er der kommet nogle yderligere ting til.

Om

Arena365 er lavet i et samarbejde mellem kommunikations- og PR-bureauet Essencius og softwarebiksen Eksponent, hvor jeg arbejder.

Omtale

Ærligt navn til mad

Jeg skriver meget sjældent om mad her på stedet – ikke fordi jeg ikke har holdninger til mad, for det har jeg skam.

F.eks. kan jeg godt lide tunfisk. Og rødt kød. Og broccoli.

Men som I kan se, er det ikke særligt underholdende, så det sparer jeg gerne folk for.

Strandet i Grenaa i weekenden stod jeg i en pizzaindkøbssituation hvor jeg havde en madoplevelse, jeg ikke vil spare folk for, da det ville være oplevelsestyveri.

Here goes. Uden så meget snak.

Nr 19, Den mest ærligt navngivne pizza nogensinde:

Opgraderet til Windows 7 x64

Jeg brugte det meste af fredag aften på at installere Windows 7 på min arbejdsmaskine mens jeg så lidt slamtv henover (cowboy jack anyone?).

Da jeg har en deadline, der hastigt nærmer mig, og da min nuværende installation er under et år gammel, tog jeg chancen og gik efter en opgradering i stedet for en ren installation, der alt andet lige tager en rum tid.

Bortset fra at jeg skulle afinstallere Sql Server 2008 først, så gik opgraderingen strålende, selvom jeg var lidt bekymret for hvad der ville ske med mit .NET udviklingsmiljø og alle de øvrige programmer og indstillinger som gør at jeg kan arbejde nogenlunde effektivt.

Alt spiller tilsyneladende, og jeg skal ikke bruge de næste 3 uger på at installere glemte småprogrammer og skrue på environment variable.

Et par noter:

  1. Sql Server 2008 skal have en SP1 for at køre
  2. Man skal lige vænne sig til docken, tror jeg. Men den virker nice
  3. Der er blevet brugt en del energi på at forbedre app-switching og window layout, lidt inspireret af OS X, men faktisk lidt federe ikke mindst fordi der er 100% tastatursupport
  4. hvis man trykker på windowstasten og begynder at skrive, så har man faktisk en velfungerende app-launcher, der også kan gætte mappenavne.

Resten opdager jeg nok hen ad vejen.

PS: Jeg tog en fuld backup af mit system inden. Og det skal du også gøre, hvis du ikke vil risikere at blive fanget i det Swedenborgske rum.

PPS: jeg prøvede at lave en ironisk-sjaw tweet i aftes om at Win7 er overmeget federe end os x. (inspireret af et joco tweet)Tror ikke ironien kom igennem. Nåmenaltså: Win7 er et udmærket operativsystem. OS X er også et udmærket operativsystem. Jeg arbejder på begge to og er ikke religiøs, men var jeg ikke .net udvikler, ville jeg stensikkert køre fulltime OS X.