Monthly Archives: August 2012

Raspberry Pi i huset

Har købt en Raspberry Pi. Det er en utrolig lille computer på et stykke printplade med nogle stik i. Den ser sådan her ud:

Jeg har installeret Rasbmc (en XBMC distro) på den (mediecenter software), og sat den til mit tv og til internettet.

Nu kan jeg med min almindelige fjernbetjening til mit Samsung-tv bladre rundt i min musik, mine billeder og mine dvd-backups og desuden se DR.nu og DR podcasts på mit tv.

Sætter man lydudgangen til anlægget kan man også streame musik over netværket med AirPlay (dvs fra iTunes, iPhone og iPads).

Og for at det ikke skal være løgn tager dimsen strøm fra USB, så hvis du har en USB-port på dit tv, kan du trække strøm derfra, ellers kan du bruge en USB-strømforsyning

Prisen er kun £35 inkl fragt og moms og dertil skal du bruge ca 100,- til et 4GB SD-kort  (computerens harddisk).

Der er mange anvendelsesmuligheder for den lille dims — folk bruger den også til diverse små hardwareprojekter, da den er nem at udvide og har en latterlig lav pris.

Se evt oversigten af grupper i deres forum for at få en ide om bredden af emner (robotics og overvågning)

Going to GOTO considered harmful?

Skal til GOTO konference i Århus for første gang i år og glæder mig!

Jeg har i årevis haft lyst til det (dengang det var JAOO), men Öredev har vundet de sidste par gange, da Malmø alt andet lige er lidt mere pendlerorienteretnes.

Nu bliver det en nostalgisk rejse til min gamle studieby og jeg vil mellem tekniske oplæg gå rundt i byens gader og pege med min stok på personhistoriske hotspots.

Programmet?
Der er forskellige strategier for, hvordan man angriber et konferenceprogram.

  1. Gå efter ting, der lægger sig tæt op ad det du arbejder med til dagligt. Det giver dig mulighed for at gå hjem til chefen og demonstrere at han har fået noget for pengene ved at jonglere manisk med ny teknologi
  2. Gå efter ting, der interesserer dig, men som du ikke arbejder med til dagligt. Det kan du bruge til at styre din karriere lidt med.
  3. Gå efter ting, du ikke aner noget om, men kun har hørt om i 140-tegns referater. “Med åbent sind som hyrderne til barnet ind”-style. Hvem ved, måske finder noget i en krybbe, der får dit hovede til at eksplodere.
  4. Gå efter mennesker, ikke talks. Deltag i samtaler i stedet for at lytte til andre, der taler. Det kan lyde en smule uøkonomisk ift den energi, man har brugt på at sammensætte et ret stærkt program.

Mig? Jeg kører mix-n-match af alle strategierne og træffer mange af beslutningerne på dagen, når jeg snakker med menneskerne.

Eneste åbne spørgsmål: Hvor er det motionsløb, der lå sammen med JAOO blevet af?? Jeg havde glædet mig til at løbe med andre kontorstolsjockeys.

(Dem, der undres over titlen ovenfor, læs denneher. )

PS: Disclaimer: jeg deltager med “pressekort” og har forpligtet mig til at poste nogle blogindlæg før, under og efter. Jeg gør det 100% på min egen måde og tænker at det kan medvirke til at få mine fingre til at blogge en smule mere end de plejer — også fremadrettet.

piddleresult

Noget om mit tis

Jeg var til et møde i den københavnske Quantified Self gruppe i går aftes, hvor det handlede om sundhedstracking.

Et af indlæggene var Ian Joergensens demo af Piddle, og da jeg var på vej på toilettet i samme øjeblik, blev jeg bedt om at tage en urinprøve med tilbage… Talk about timing.

Piddle fungerer ved at man tisser på en papstrimmel som så skifter farve på forskellige felter. Man tager et billede af strimmelen med sin iphone og farverne bliver så analyseret og spytter det her ud til telefonen (det er lidt mere kompliceret end som så, så du skal se videoen på deres website):

Der var et par læger til stede som gav en fortolkning på resultatet,og sagde at jeg var rask, men gættede rigtigt på at jeg var på en low-carb high-protein kur. Clever docs.

Følg QSCopenhagen på twitter: @qscopenhagen

Og der er en meetup gruppe