Raspberry Pi i huset

Har købt en Raspberry Pi. Det er en utrolig lille computer på et stykke printplade med nogle stik i. Den ser sådan her ud:

Jeg har installeret Rasbmc (en XBMC distro) på den (mediecenter software), og sat den til mit tv og til internettet.

Nu kan jeg med min almindelige fjernbetjening til mit Samsung-tv bladre rundt i min musik, mine billeder og mine dvd-backups og desuden se DR.nu og DR podcasts på mit tv.

Sætter man lydudgangen til anlægget kan man også streame musik over netværket med AirPlay (dvs fra iTunes, iPhone og iPads).

Og for at det ikke skal være løgn tager dimsen strøm fra USB, så hvis du har en USB-port på dit tv, kan du trække strøm derfra, ellers kan du bruge en USB-strømforsyning

Prisen er kun £35 inkl fragt og moms og dertil skal du bruge ca 100,- til et 4GB SD-kort  (computerens harddisk).

Der er mange anvendelsesmuligheder for den lille dims — folk bruger den også til diverse små hardwareprojekter, da den er nem at udvide og har en latterlig lav pris.

Se evt oversigten af grupper i deres forum for at få en ide om bredden af emner (robotics og overvågning)

One thought on “Raspberry Pi i huset

  1. Jeg benytter selv min raspberry pi på samme måde som mediacenter, og det er super godt. Det nye CEC support med fjernbetjeningen giver den også et hak op frem for eksempelvis Apple TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>